Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полагаме усилия да продължим добрия диалог с Турция и съседните държави, работи се за реализиране на договореностите, очакваме ратифициране на подписаното тристранно споразумение от Турция и Гърция.

Това каза днес вицепремиерът Румяна Бъчварова, която заедно с Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Даниел Митов обяви позицията на правителството по темата за бежанската криза, предава БГНЕС.

Бъчварова добави, че отделно от това е внесено в НС предложение за повишаване наказателните мерки срещу каналджийството и трафика на хора.

Ще настояваме за синхронизиране на националните законодателства в ЕС и за създаване на обща европейска прокуратура. Създава се специализирано звено между МВР и прокуратурата, което ще разследва приоритетно организаторите на мрежите за трафик на хора.

Успяваме да не допуснем неконтролирани от нас притоци на хора. Действията ни дават резултат. Активно работим по ограничаване и разбиване на нелегалните мрежи, които контрабандират бежанци срещу заплащане. Тълкувме тези престъплениия като особено тежки, каза вицепремиерът.

Бъчварова каза още, че България ще настоява за унифицирани молби за международна закрила и въвеждане на единен статут на бежанец за целия ЕС.

Трябва да признаем, че опитите да се намери добре работещо европейско решение за бежанците, не дават задоволителен резултат, отбеляза вицепремиерът.

Позицията на България е, че е необходима ясна и категорична обща европейска политика, която да отразява общата ни солидарност. Предложението за разпределение на бежанците във всички държави-членки отразява принципа на солидарност. Все още има обстоятелства, които трябва да намерят отражение в начина на разпределение. Той трябва да бъде максимално справедлив. България вече заяви, че ще приеме 500 новопристигнали бежанци. Трябва да се определят условията на заселване на бежанците за тяхното дългосрочно пребиваване, а когато се създаде благоприятна обстановка, трябва да се осигури тяхното връщане, подчерта още Бъчварова.

Тя заяви и че трябва да има общо налагане на европейските ценности, поемане на задължения от държавите-членки и увеличаване на усилията. България е готова да даде своя принос за това, отбеляза още вицепремиерът. 

Ключови думи

Коментари

?!

REGNUM: България е приела около 10 хиляди бежанци от началото на годината 2015 Агенция "Фокус" REGNUM: България е приела около 10 хиляди бежанци от началото на г София. Центровете за прием на бежанци в България от началото на текущата година са приели 9 780 чуждестранни граждани, заяви заместник –председателят на българската държавна агенция за бежанците Васил Върбанов, предаде REGNUM. Основният поток бежанци пристига в България през Турция от Близкия изток. По-рано българският премиер Бойко Борисов заяви, че ситуацията с бежанците в страната става все по-остра. По неговите думи на територията на Турция, в близост до българската граница са съсредоточени хиляди бежанци, стремящи се да пресекат границата по различни начини, а България няма възможност да се справи с такъв натиск самостоятелно.

Дами и господа YES

Румъния заяви, че няма да се съобразява с квотите за бежанци, която и налагат от ЕС-6500 души. А ще приеме само 1500. Унгариският премиер Орбан заяви , че народа му не желае бежанци-мюсолмани? Дано мадам YES/Меглена Кунева/ не каже пак /YES/ na брюкселските чиновници да ни залеят с хиляди мюсолмани-мигранти.

Налии вече са приети над 40 000- от 2013г досега. как така още?

Развеселен

разположете ги така, че за тях да отговаря някой от партията за права и свободи и те ще се ометат до година сами

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.