Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия да приеме нови 31 000, а Франция – 24 000 бежанци от общо 120 000 за целия Европейски съюз през идните две години предвижда проект за отговор на кризата според европейски източник, цитиран от Ройтерс.

Френският президент Франсоа Оланд отделно потвърди, че страната му е готова да приеме още 24 000 мигранти както и да започне разузнавателни полети и въздушни удари срещу т.нар. Ислямска държава в Сирия.

Оланд заяви, че разполага с доказателства, че част от терористичните актове срещу страната му са подговени именно от територията на Сирия.

Успоредно с увеличения прием на бежанци ЕС ще включи държавите от Западните Балкани към нов „списък“ от „сигурни държави“, съобщи още източникът.

Новите 120 000 бежанци се прибавят към 40 000, за чието преразпределяне ЕС вече се споразумя. С тях квотата на Германия става около 40 000, на Франция – около 30 000.

Към Италия и Гърция, от които досегашната схема преразпределяше мигранти, се присъединява и Унгария.

Очаква се председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да обяви предложението пред пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург в сряда. 

Ключови думи

Коментари

Гръцката полиция залови още трима българи за трафик на бежанци. Трафикантите са били арестувани по време на проверки от страна на Гранична полиция в област Еврос миналата събота.

Развеселен

айде да излизаме тогава. Сериозно, 160 000 е брутално много

"15 600 души от Италия, 50 400 от Италия" - оправете го (доколкото си спомням, 50 400 бяха от Унгария). А по темата... страшно стана и никой, абсолютно никой не е в състояние да предвиди в пълнота последиците от това преселение. В съседната статия пише, че Меркел, открила Америка, заявявайки, че бежанската вълна ще промени Германия. И децата знаят, че ще я промени. Посоката, в която ще я промени, Меркел не я знае и никой не я знае, а това е най-страшното. Не се наемам да оценявам доколко политиката на Германия е правилна. Хора сме, в същността ни е да помагаме, но лично за себе си не мога да реша колко и кои от тези потоци народ действително са в нужда. От това, което чета и виждам е, че за една голяма част от прииждащите няма никаква заплаха за живота и те не са никакви бежанци. В България също има хора, чийто живот е застрашен. Това са не малко българи, които мизерстват, боледуват и съществуват под открито небе. Какво ги отличава от бежанците от чисто човешка гледна точка? Това, че не падат бомби над главите им и не се стреля около тях ли?

Развеселен

да си искат помощ от мюсюлманските държави. При такъв развой на събития предвиждам, че наистина ще има Брексит - британският народ няма да иска да живее със 160 000 ислямисти в един съюз. Нас никой не ни брои за живи, но ако от Островът излязат, това ще е началото на края. Следват Франция, Холандия, скандинавските държави, Унгария и Австрия и ще си остане Меркел с политкоректността. Но тя не е съвсем виновна. На германците от малки им създават комплекс, че са зли заради Хитлер и те се оставят да ги тормозят крайните левичари, които поддържат ислямистката емиграция, за да заличат европейския характер на континента.

009

И колко от тях са от Ислямска държава със задача да се внедрят? Да не би някой да ги води на отчет а?

Защо ""бежанците в Италия" -15 000 сирийци ще бъдат разселвани , и към България, а над 45 000 сириеца , влезли от 2013 г досега в България няма да бъдат разселвани къ други ЕС държавви?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.