Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Унгарският премиер Виктор Орбан призова Австрия и Германия да прекратят приемането на мигранти на своя територия. Според него тази политика ще провокира още по-голяма вълна на преселение, която ще се устреми към Европа.

„Докато Австрия и Германия не заявят, че няма повече да приемат мигранти, милиони нови бежанци ще пристигат в Европа”, каза Орбан в ефира на австрийския телевизионен канал ORF, предаде БГНЕС.

На въпрос дали смята за правилно решението на Виена и Берлин да приемат без проверка на документите няколко хиляди мигранти от Унгария, Орбан отговори:

„По правилата на ЕС пресичането на границата без редовни документи е невъзможно, ако друго не се разреши от властите. Затова колко хора могат да влязат на територията на Австрия зависи само от австрийските власти”.

Според Орбан „Унгария има възможност да предостави на всички убежище”.

„Имаме сборни пунктове, където те могат да дойдат, там получават вода, храна и медицинско обслужване, но бежанците не искат да получат статус при нас, те искат в Германия”, допълни унгарският премиер.

По-рано канцлерът на Австрия Вернер Файман обяви, че страната стъпка по стъпка ще се отказва от извънредните мерки за приемане и транзит на сирийски бежанци от Унгария.

„Ние още от началото казахме, че това е временна мярка, която изисква незабавна и хуманна реакция”, обясни той и добави, че Австрия е помогнала по спешност на над 12 хиляди души.

В същото време Германия, към която са се отправили повечето бежанци, предупреди, че желанието й да помогне не трябва да бъде насилвано. Според вътрешното министерство в Берлин решението да бъдат пуснати мигрантите е изключение, а правилата на Евросъюза изискват търсещите убежище да бъдат регистрирани в първата държава, в която влязат. 

Ключови думи

Коментари

чеп

Германия отпуска 6 милиарда евро на бежанците, а към този момент има 100 милиарда бюджетен ИЗЛИШЪК! Богатите демокрации в Европа /4 страни в първата десетка/ ТРЯБВА И МОГАТ да помогнат на ХОРАТА!!! А други хранят домашни животни

абе

Орбане стига с тия тъпотии. Който иска да дойде в Европа нищо не може да го спре. В крайна сметка всички сме хора. Ясно е че има сценарий зад бежанските вълни и очакват по този начин да свалят Европа на колене. Това е смешно - стратезите в някои столици погрешно тълкуват, че наплива на чуждоземци ще унищожи Европа. Нищо подобно няма да се случи, а ще ни направят още по-силни. В Русия от 100 млн население поне 30 млн са мюсюлмани, за СССР да не говорим. Илюзия е че Русия е силна заради чистокръвното си православно население. Впрочем в моя блок има разни ДПС-ари - първата им работа е на 3 март да окачат байряка. Чак са ми смешни. Но истината е че турците, дори при Живков, искаха в България. Те не са заплаха, но ДПС с неговата корупция и наглост са. Не трябва да се допускат етнически или националстически партии(това е едно и също), защото за тях е важна само кръвта, а не общността!

Развеселен

ами категорично подкрепям господин Виктор Орбан. Не на ислямската имиграция!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.