Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРЛИН – Бежанците, пристигнали в Европа, ще бъдат разпределяни между всички държави членки на Европейския съюз. Първо ще бъдат облекчени Италия, Унгария и Гърция. Ще има възможност страна от ЕС да откаже прием на мигранти, но само при доказване на невъзможност да се справи. Тя ще може да се “откупи”.

Това са акценти от извънредния план, който Европейската комисия е изготвила вчера, разкрива днес “Франкфуртер Зонтагсцайтунг” (ФЗЦ). Формалното одобряване на документа ще е в сряда, когато президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер ще го оповести публично, твърди изданието.

На първо време трябва да се преразпределят 54 000 бежанци, които сега се намират в Унгария, 50 400 в Гърция и 15 600 в Италия или общо 120 000 души ще поемат към други държави от ЕС.

Извънредният план, който ще е в сила през следващите две години, се отнася за бежанци от Сирия, Еритрея и Афганистан, които в момента съставляват най-големия поток към Европа. Тези хора са и с най-големи шансове да получат политическо убежище – над 75 на сто.

Създава се и специален фонд за подпомагане на приемащите държави. Всяка от тях ще получи по 6000 евро на бежанец.

Същевременно ЕК проявява известно разбиране към страни, които се обявяват срещу квотите за приемане на мигранти, пише още ФЗЦ. Всяка страна, доказала, че не е в състояние да поеме бежанци, за една година ще бъде освобождавана от този ангажимент. Тя обаче е длъжна да изложи обективни причини, които да не са в разрез с основните ценности на ЕС. Така например е изключен отказ с аргумента: “Не искаме мюсюлмани.”

Де факто освободените от прием на чужденци ще могат да се “откупят”. Всяка държава, която бъде освободена от приемна квота, ще трябва да внесе съответна сума в специално създадения фонд. ФЗЦ не уточнява размера на сумата.

ЕК донякъде откликва и на отказа на Полша и на прибалтийските държави Литва, Латвия и Естония да приемат бежанци. Ако положението в Източна Украйна ескалира и се стигне до голям поток от бежанци към съседните на Украйна държави, то те могат да поискат разрешение да не приемат мигранти от други райони на планетата.

Ключови думи

Коментари

15 600 в Италия -и ще бъдат преразпределяни. Италия е държава с десетки милиони население, но не иска тези 15 000 лица. В България-от 2013-г има над 35 000 нелегални, защо дума няма да се преразпределят към други държави, на същото основание, по което от Италия ще бъдат преразпределяни?

009

Става страшно братя българи. Ще станете малцинство и територията българска след век два ще си има ново име. Боклуцииииии, събудете се бе!!!

Развеселен

а не може ли и ние да приемем от Украйна българи примерно, вместо ислямисти...

Ние правим каквото ни наредят. За нищо нямаме думата.

Те са тръгнали за Мюнхен -- не просто за Германия или за Европа.

мм

Значи сега е моментът да си приберем хилядите желаещи бесарабски българи от Украйна. Като ще са бежанци, да са поне наши хора.

Колорадски Бръмбар

Я, колко елегантен план за изнудване. Нашите политици вече са се съгласили сервилно, радостно и по европейски, остава само да го сведат до вниманието на плебса. Ако изобщо "внимание" е дума, с която свързваме българският средностатистически дебил.

Искам да видя това.Да ми кажат колко мангала да пусна в къщата си.

скоро

Ще приемеш трима рома у вас. Копче няма да можеш да кажеш. Ако откажеш, ще ги настанят принудително, а теб ще те пратят на улицата

Емил Стоянов

Това вече е върха.Дъртата пача Меркел ми казва на мен да взема едни мангали и ще ми даде пари.Добре ама аз си имам достатъчно мангали и сега.И това добре,а след време ако това се окаже грешка и във къщи настане АДА. Меркел ли ще дойде да ми оправи положението.Можело да се откупя .......От кой и за какво.Еееех ЕВРОПА Живота не ни дава да се поучим от грешките си.Отново ни продават както през 1396г.

Ali AHmed

mangali da te ebat emilcho

5koff

Да приберем етническите българи от Молдова, Беларус и Украйна, пък после ще видим.

чеп

Германия отпуска 6 милиарда евро на бежанците, а към този момент има 100 милиарда бюджетен ИЗЛИШЪК! Богатите демокрации в Европа /4 страни в първата десетка/ ТРЯБВА И МОГАТ да помогнат на ХОРАТА!!! А други хранят домашни животни

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.