Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Станах кравар, но свинар не съм бил. Бил съм директор на огромно предприятие."

Така кандидат-кметът на БСП за Пловдив Георги Гергов описа старта на кариерата си, разказвайки за детството си, в което е помагал на родителите си с кравите, които са гледали. Това стана в ефира на бТВ, където пловдивският бизнесмен бе интервюиран не толкова за плановете си за града, ако бъде избран, колкото за личността си.

"Една къща имам, карам дипломатически мерцедес, защото съм консул. Общо взето, никога не съм се откъсвал от хората", каза той по повод собствеността си и контраста между бедното детство и милионите, които притежава в момента.

Гергов обеща с ръка на сърцето, че никой от 3000 хиляди души, които работят за него, няма да бъде принуден да гласува за него на местния вот.

"Тези неща не подлежат на коментар пред моя морал. Те ме знаят, те ме познават моите хора."

Гергов подчерта, че работи изключително много и е постигнал всичко с тежък труд, което си носи своите последствия:

"Това че сутрин съм на виктоза, а следобяд - на инсулин, това, че живея под напрежение, това всичко си плащам. Всеки трябва да зане, че трябва да има цена за всичко."

На въпрос как се чувства след трагедията в неговия курорт до Варна "Слънчев ден", където загинаха 4-ма души след срутването на хотел "Вероника", Гергов отбеляза, че му е жал за хората, но не чувства никаква вина. "Спите ли спокойно?", попита го водещата.

"Аз нямам вина, въпросът ви е некоректен. Аз никога не спя спокойно."

И обясни, че не е знаел кои са подизпълнителите на основната фирма, които са работили тогава на обекта.

На забележката, че е приятел с противника си Иван Тотев, Гергов отбеляза, че е "другар с всички", но че "битката си е битка". И допълни:

"Ако искат да ме избират, ако искат да не ме избират. Като не ме изберат, тяхна работа. Да продължават да теглят по 80 млн кредити, да харчат."

Тази реплика предизвика водещата да му направи забележка, че да каже това на избирателите си е жестока ПР-грешка, на което кандидат-кметът се съгласи с усмивка.

Въпреки фокуса върху неговата личност, Гергов все пак се опита да коментира и проблемите на Пловдив:

"Пловдив трябва въобще да стане друг град. По административно обслужване, оттам започнах, и въобще какво направиха досега? Заробваха хората с кредити. Ама те друго не знаят тези уравленци до този момент - те знаят само да харчат. Те даже не знаят и да харчат. Но най-напред един човек трябва да се научи да печели пари, за да управлява пари."

И подчерта, че лично ще финансира кампанията си, като ще прави "съвсем скромна, нормална кампания", и няма да налива милиони в нея.

"Колкото са необходими, по билбордовете няма да се кича", отбеляза със смях Гергов.

И в заключение каза, че първи противник му е Бойко Борисов:

"Защото хората не избират Иван Тотев, те избират Бойко Борисов."

Ключови думи

Коментари

Деян

Съгласен съм, че не е бил свинар. Няма как свинята да е свинар. Пита се обаче, кой е Бардоквата, който отгледа такова грозилище и защо не му е теглил до сега ножа?

Развеселен

Балотажът ще е между Иван Тотев и Славчо Атанасов. Тези избори ще официализират БСП като малка пенсионерска партийка.

on

и завършил с "гласуваш за Тотев - получаваш Бойко". Нищо ново не са успели да измислят чугунените глАви на бесепарските PR-и. Те толкова си могат...

ДГД

Крaдлив крaвaр-милионер...

баба ти

Нито си бил свинар, нито си бил кравар, винаги си бил номенклатурен клатикур! А веднага след 10 ноември, заедно с шибаната ви партия, разпарчетосахте и ограбихте държавата. Много ще се учудя, ако някъде си поставил две тухли и две керемиди и си построил нещо - всичко при теб е придобито по познатия до болка начин - "лева ръка - десен джоб"! Трябва да са луди хората, за да гласуват за теб!

Ели Попова

Може да си бил кравар, но самия ти си деела свиня.

...

" ... сутрин съм на виктоза, а следобяд - на инсулин ... " - потърси съчувствие БСПундьото Гергов свинеугоителя ... ПЛОВДИВСКИ КОМУНЯГИ НА ТОЗИ МУ ДАВАЙТЕ ДВОЙНИ ДОЗИ "ВИКТОЗА" и "ИНСУЛИН". ТЕЗИ ДВЕ ЛЕКАРСТВА НАТОРЯВАТ ДОБРЕ ТРЕВАТА В ... ГРОБИЩАТА

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.