5 септември се оказа ден, пълен със събори. Я русофилски - на "Копринка", я деветосептемврийски в местността "Копривките" със специалното участие на лидера на БСП и на кандидата на соцпартията за кмет на Пловдив- Георги Гергов. Голям избор.

"Водачът на участниците в похода по стъпките на „Антонивановци" Тодор Стоилов рапортува на градския и областен лидер Георги Гергов за успешно изпълнената задача. Председателят на ГС и ОблС на БСП прие рапорта и с първите си думи към многохилядното множество подчерта, че традицията и паметта на социалистите към миналото са доказателство, че партията ще пребъде. „Имат ли другите Бузлуджа, имат ли Копривките, имат ли нашата история?" - попита кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов и отговори: Нямат! Затова се опитват 25 години да ни мачкат", описва атмосферата агенция Кросс.

Накрая става ясно, че „Българският антифашистки съюз подкрепя кандидатурата на Георги Гергов за кмет - съобщава националният лидер Симеон Игнатов. Той е социалист - дялан камък, доказан стопански ръководител, успешен бизнесмен. На нашето общество са необходими такива фигури от БСП!"

На събора всички грееха в червено, само лидерът на БСП Михаил Миков си беше забравил алената тениска.