ЦСКА се завърна на второ място в класирането, след като победи "Ботев" Пловдив в София с 2:0. Головете в мача отбелязаха Омар Косоко в 50-ата мин и Иван Стоянов в заключителните секунди на срещата.

Гостите пък за пореден път през сезона разочароваха в мач извън Пловдив и се отдалечиха на цели седем точки от челната тройка. Наставникът на "канарчетата" Станимир Стоилов все още няма гол на стадион "Българска армия" с нито един от отборите, които е водил в своята кариера.

"Червените" са много силен домакин през сезона със своите 11 победи, 3 равенства, 2 загуби и само 3 допуснати гола - всичките от загубите с 0:2 и 0:1 от шампиона и лидер в настоящото първенство "Лудогорец". Старши треньорът на "червените" Стойчо Младенов успява да излъже повечето си съперници с предпазлива тактика. За пореден мач пък ЦСКА завършва 0:0 на почивката в свой мач.

ЦСКА може и да няма шансове за титлата, но с подобни стабилни игри ще си гарантира място в тройката и съответно участие в евротурните догодина. "Ботев" пък ще разчита на Купата на България.

В класирането след изиграването на всички мачове от 32-ия кръг продължава да води "Лудогорец" с 69 точки, следван от ЦСКА и "Литекс" с по 61. Четвърти е "Ботев" Пд с 54 точки, а "Левски" има 53.

В другия мач днес "Локомотив" София се спаси от домакинска загуба от "Черноморец" в последната минута на мача. Гостите водеха през цялото време с 1:0, но в 90-ата мин с поредния си важен гол за "железничарите" Маркиньос направи резултата 1:1.

И двата отбора са замесени в битката за оцеляване, като "Локо" Сф е точно над чертата с 39 точки, а "акулите" са една място по-надолу с 35. След мача старши треньорът на "Черноморец" Димитър Димитров-Херо за пореден път обвини съдиите, че са ощетили неговия отбор.