Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренцията разреши на ДПС депутата Делян Пеевски и на майка му да Ирена Кръстева да купят "Канал 3". Решението на антимономолния орган е взето на закрито заседание на 01.09.2015 г. 

Според становището на ведомството, което от 2004 г. досега неизменно се ръководи от Петко Николов, за придобиването на телевизията няма никакви пречки, тъй като приходите на кабеларката за миналата година са под 3 милиона лева, а общият оборот на двете компании, участващи в сделката е под 25 милиона лева. Това по презумпция изключвало хипотезата, че концентрацията уврежда пазарната среда.  В решението се казва, че за такива сделки изобщо не е необходимо да се иска предварително разрешение.

В преписката по казуса се уточнява, че на 21.08.2015 г. в КЗК e постъпило уведомление (ВХР-1497/21.08.2015 г.), във връзка с намерението на „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД да придобие 100% от капитала на „Елит Медиа България“ ЕООД.

От антимонополното ведомство е поискано да се произнесе, че сделката не представлява концентрация на търговска дейност и тя да бъде разрешена безусловно, тъй като тя нямало да доведе до установяване или засилване на господстващо положение или до негативен ефект върху конкурентната среда. 

КЗК е поканила всички заинтересовани лица да представят в седемдневен срок становища относно ефекта от сделката, но в този срок не е постъпило нито едно статовище от засегната медия, пише в решението на антимонополното ведомство.

В решението е записано, че придобиващата компания „Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД контролира фирмите „Монитор“ ЕООД, „Телеграф“ ЕООД, „Експрес БГ“, „Пресмаркет“ ЕООД, „Компакт - Меридиан“ ЕООД, „Политика Днес“ ЕООД и „Издателска къща Борба“ АД. 

В същото време „Балканска медийна компания“ ЕАД, освен върху участника в концентрацията („Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД), упражнява едноличен контрол и върху „Престрафик“ ЕООД, „Пресмаркет 1“ ЕООД, „Балра“ ЕООД, „Си Ди Дивелопмънтс 1“ ЕАД, „ДАМ“ ЕООД.

Преди седмица справка в Търговския регистър показа, че бизнесите на Делян Пеевски започват да излизат на светло. Първо майка му Ирена Кръстева му прехвърли 50 процента от фирмата, издаваща вестниците "Монитор" и "Телеграф", а след това и върху дялове в три новосъздадени компании, едната от които се оказа собственик на 5% от капитала на "Булгартабак".

Пуснаха се и слухове, че младият успял мъж ще напусне политиката, които обаче засега не са намерили потвърждение. 

Ключови думи

Коментари

Ангел Иванов

Делян Пеевски никога не е бил по-силен от днес, по време на сегашното управление! Изводи могат да си направят само тези, които обичат да мислят със собствените си глави!

Колорадски Бръмбар

Разбира се, това не е проблем на "Протестна Мрежа" и цигането Асанчо-Карчо Генов няма да поведе хранещите се със слънце и идеали "протестъри", 'щото вече са съвсем официално инструмент за извиване на ръце на другаря си Бойко Борисов, ерго и на шопара Пеевски.

Тази кабеларка спрях да гледам ,когато работеше за дудука-т.е.пак пеевски. Ще е на загуба, ако няма аудитория/ както и тъпите вестници и сайтове. Една маймуна, колкото по-високо се качва на дървото-толкова повече и цъфва г.за!

Тошо бицепса

Ниереформатрчетата сега чеприемеме закона за корупцеата и чего сцепиме споко само гледайте

Мама Праска

Браво на умното мамино прасенце, прецака всички и направи от България една Лафка.

Ощавен маркиз

Боко ще гътне Прасчо още преди Коледа. Дайте да опънем едни по-убедителни избори, пък другото си се нарежда. Е, не е западноевропейско гурме, ама, като гледам, никой не е умрел гладен, па и нема наплив от кандидати за клиниката по кожни изгаряния, да ме простят онези героични отчаяници... А прасетата са си за жертвопринасяне. Ко зема да броя само в мойте сплетени родови дърве, колко прасета са гътнати и изпапани, ше ме дадете тутакси на Международния вегетариански съд... Грешни сме ние, прости сме балкански хорица, но на чиляшка кров, пот и чуждо имане не сме посягали. Тъй си я караме. И имаме голема надежда, да се вържем за не-безгрешния, не съвсем вегетариански, но навикнал да изповяда и осмисля греховцете си ЕС.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.