Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Временната анкетна комисия, която трябваше да провери всички факти и обстоятелства за "внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров" и "твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното", проведе последното си заседание.

Председателят Сияна Фудулова, депутат от БСП, съобщи, че следващата седмица ще представят доклада си пред Народното събрание, който ще препоръча на прокуратурата "да се занимава със случая".

Няма никакъв въпрос за кой точно от двата случая става дума, защото комисията се занимаваше само с Петното и нито веднъж не отдели време за Христо Бисеров. А не се занимава с Бисеров, защото той не се отзовал на поканите да бъде изслушан, обясниха управляващите. Това доведе до бойкот от страна на депутатите от ГЕРБ.

Комисията изслуша Бисер Миланов - Петното миналия месец, когато той бе докаран с белезници. Заседанието бе закрито, а след това Фудулова заяви, че това, "което стана ясно на всички нас, че протестите, които бяха миналата година, включително и медийното им отразяване, са били платени". Никой не обясни обаче кой е платил и за кои точно протести. Никой друг и не потвърди думите на Фудулова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди дни комисията изслуша и дясната ръка на Петното - Йордан Бонев, който каза, че Бойко Борисов бил им платил, за да "окървавят протеста". Били получили 12 хиляди от обещани 500 хиляди лева. В две телевизионни интервюта от ареста обаче Петното отрече това и каза, че бил получил между 50 и 60 хиляди лева от Николай Бареков. Борисов и Бареков отказаха да се явят пред комисията. 

След като не установи кой, на кого и за какво е плащал, комисията ще поиска това да стори прокураурата. Това обаче няма да се случи.

Главният прокурор Сотир Цацаров ясно заяви днес, че няма да се занимава с "явна политическа или конюнктурна агитация", а само със сигнали, в които има данни за престъпление. Комисията не посочва конкретно престъпление. 

"Единият какво казва на единия ден, че някой му плаща, на другия ден, че и друг му платил. Ако това излезе вярно, ще излезе вярно, че даден протест и контрапротест са с едни и същи участници и са финансирани от едни и същи лица", коментира Цацаров.

Не е нормално и не е редно човек с белезници да бъде канен за изслушване в парламентарна комисия, каза още той.

Така единственият резултат от работата на комисията останаха телевизионните репортажи и вестникарските заглавия. Комисията е съставена от 12 депутати. Те получават допълнително възнаграждение за участие в парламентарни комисии.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.