Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" е издала преди седмица сертификат за безопасност на жп компания на бизнесмена Христо Ковачки. Днес той му е връчен официално, научи Клуб Z. 

Това е документът, който превръща бобовдолския минен бос в пълноправен конкурент на БДЖ.

През юли Ковачки получи лиценз за извършване на жп превози и единствената пречка пред започването на работа на компанията му бе, че тя няма сертификат за безопасност. За получаването на този документ при изрядна документация се чака до 4 месеца.

Въпреки това процедурата в конкретния случай е минала в съкратени срокове - за по-малко от месец.

Новината бе потвърдена официално от Министерството на транспорта. Оттам уточниха, че Ковачки все още не е записан в онлайн регистъра на лицензираните превозвачи само защото служителят отговарящ за осъвременяването на базата данни в "Железопътна администрация"  бил в отпуска, но и това щяло да стане в близките дни.

Според източници близки до Ковачки намеренията му са още този месец той да се откаже от услугите на "БДЖ-Товарни превози", които досега возеха рудите на бизнесмена от мините до тецовете му. Как ще стане това не е съвсем ясно, тъй като всички железопътни превозвачи трябва да поискат маршрути за преминаване от Национална компания "Железопътна инфраструктура", която стопанисва релсите у нас. Такова искане обаче все още не е депозирано от новия превозвач. А по принцип за него също се чака месец. Стига някой да не съкрати срока и за това!

В момента Христо Ковачки е най-големият клиент на БДЖ. Около една трета от товарите на компанията са негови и сега приходите от тях вече няма да ги има. Това реално е надгробният камък за БДЖ, които напоследък се управляват особено неадекватно.

От началото на годината обемът на железопътните превози на българска територия расте, като частните компании отчитат двуцифрени ръстове. Спад има единствено при БДЖ.

Железничарите сега се притесняват, че след като бъде загубен основният клиент, в "БДЖ-Товарни превози" предстоят масови уволнения. Предполага се, че от компанията ще бъдат освободени около 1500 служители след местните избори.

"Много е интересно сега за кого ще гласуват хилядите служители на Ковачки и техните семейства като благодарност за лиценза, който ще ни прати на трудовата борса", негодуват работещи в БДЖ.

Ключови думи

Коментари

Бачкатор в ТБЛ

Ще гласуваме за ГЕРБ.

Тнт

Ще гласуваме и за Реформаторите. Да не забравяме, че именно те излъчиха министъра на икономиката. Браво!

ass

A зaдължениятa към БГ когa ще върне?

Развеселен

жалко за БДЖ

Атанас

Благодарим, г-н министър-председател.

Гого

Задълженията към БДЖ ще изплати ли? Парламентарната подкрепа си е подкрепа, но сиренето е с пари!

Ясен

Затова трябваше бърза приватизация на товарното БДЖ - след това всеки конкурент е добре дошъл. Сега хем държавното се обезценява, хем конкуренцията са само мафиоти.

намери начин да съсипе БДЖ.

Браво на министъра, най-накрая намери начин да съсипе БДЖ.

аз пък съм бачкатор в БДЖ

и ще гласувам също за ГЕРБ!

Мария Зангова

Сбъдната мечта на икономиста министерски съветник Каролев. Честито на печелившите!

tibia

То ако се върне всичко откраднато от БДЖ за 25 години, можеше да имаме летящи товарни превози, а и Атанас и Мария Зангова щяха да са доволни, но техните хора само грабят и откъдето минат и траверси не остават! 70 години кражби и разсипия и социализъм по съветски модел! Чума по време на холера!

ak47

Това е една долна помиярска пропаднала държава!просто нямам думи!тоз боклук вместо да е отдавна в затвора или в гробищата той продължава да се подиграва на всички....това правят герб гроб-съсипват човешки съдби....пак гласувайте за тях заспали българи!

FUck OFF bdz

не може другарите 25 години да краднат да не си плащат на никого и после да не ФАЛИРВАТ. Всички министри и ген. директори от 1998 на съд до живот. Не е виновна държавата а са виновен ОКТОПОДА бдж и 20 000 -та администрацията

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.