Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ще се противопоставим решително на всеки план за постигане на нестабилност, замразени конфликти и дестабилизация. Това каза президентът Росен Плевнелиев в речта си на церемонията за активирането на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в Република България.

"Обръщам се с думи на благодарност към всички политици, дипломати, военни и цивилни експерти, които с труда и всеотдайността си допринесоха да изградим и активираме Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България. Днешното събитие е ярко доказателство за правотата на ценностния избор, който страната ни направи да бъдем активен и достоен член на Алианса", заяви Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Президентът подчерта, че страната ни минава през трудни времена и комбинация от кризи.

"Гражданите очакват от нас колективната сигурност и отбраната да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни, да действат ефективно и национално-отговорно. Днес сме изправени пред необходимостта от преосмисляне и адаптиране на визията за колективната отбрана с цел гарантирането на свободна, мирна и единна Европа", каза Плевнелиев.

 

 

Според него свободата, демокрацията, върховенството на закона и човешките права като висша ценност не са безплатни.

"Свободата и демокрацията не са даденост, те трябва да се отстояват ежедневно. Действията на Русия в Източна Украйна, незаконното анексиране на Крим, замразените, но тлеещи конфликти в близост до нашите граници, надвисналата заплаха от терористични групировки като „Ислямска държава“ придават допълнителна тежест на общите ни усилия да защитим своя суверенитет и демократична държавност, като развиваме способности за надеждно възпиране на заплахи от всякакъв вид. Откриването на Щабните елементи за интегриране силите на НАТО едновременно в шест европейски столици, включително в София, е категоричен израз на ангажираността и солидарността в Алианса за защита на всички негови членове на принципа "28 за 28", заяви президентът.

 

 

 

Той обясни, че тези щабове ще бъдат свързващото звено между националните и съюзническите войски при провеждане на общи учения и тренировки, както и за логистично и инфраструктурно осигуряване на развръщането на Силите с много висока степен на готовност на НАТО при извънредни ситуации, застрашаващи сигурността и териториална цялост на страните членки по източния фланг, сред които е България.

 

 

 

Според президента като страна домакин България поема своята отговорност, водена от разбирането за необходимостта от защита на общите ценности.

"Заставаме зад общия стремеж да гарантираме сигурността, демократичното развитие и върховенството на закона в Европа. Ще се противопоставим решително на всеки план за постигане на нестабилност, замразени конфликти и дестабилизация. НАТО е отбранителен съюз на демократични държави. Това, че сме отбранителен съюз не означава, че сме нерешителни и пасивни. Напротив! Днес демонстрираме своята решимост и висока степен на готовност за действие. Подобряваме и повишаваме своите способности за отбрана и противодействие. Желаем мир, но можем да гарантираме мира само със своята решимост да се противопоставим на всяко деструктивно действие и опит да се разруши международния правов ред. НАТО е уникален съюз, в който всеки е важен и всеки може и трябва да допринесе за колективната сигурност", каза още държавният глава. 

 

 

 

 

Според Плевнелиев ще бъдат изградени адекватни способности да защитим суверенитета и териториалната си цялост.

"Ще го направим заедно със съюзниците с целенасочени, прозрачни и пропорционални действия, в пълно съответствие с международните норми. Именно затова през април по моя инициатива се проведе Консултативен съвет по национална сигурност по въпросите на отбраната. Заедно с всички парламентарно представени политически сили, с изключение на БСП и АТАКА, постигнахме широко политическо съгласие, че всички инвестиции в отбранителни способности оттук нататък трябва да отговарят на принципа за рязко повишаване на съвместимостта с партньорите в НАТО", заяви президентът. 

 

 

 

 

Според него на практика това означава, че военните не бива повече да възлагат поръчки за нови способности на ненатовски производители на оръжие. 

 

 

"В противен случай ще нарушат легитимно решение на висшия орган по сигурността в страната. България най-после тръгна ускорено по пътя на съвместимостта с партньорите и рязко намаляване на зависимостта от руско въоръжение. Като първи резултат от това важно решение на КСНС, Министерство на отбраната ще възложи на нашите полски приятели поддръжката и модернизацията на самолетите МИГ 29, с оглед постигане на съвместимост с партньорите", добави държавният глава Росен Плевнелиев.

Докато се откриваше щабния елемент на НАТО в София, "Атака" намери сгоден случай да заяви за пореден път проруската си ориентация.

 

 

Заради горещото време обаче националистическата партия успя да събере малко на брой активисти, предимно в пенсионна възраст.

Повечето от тях явно си търсеха начин как да се скрият от септемврийската жега.

 

Ключови думи

Коментари

Колорадски Бръмбар

Другарю Плевньо, за да можеш да се противопоставиш на нещо, трябва да имаш здрав гръб. При Вас, това е технически невъзможно защото сте безгръбначно, но какво ли да очакваме от президент-комунист, комсомолски нагъзен към този, който му спуснат отгоре? (в момента - на запад, после - не се знае)?

Развеселен

няколко пъти ви направих забележка да не занимавате форума с аналните си фантазии. Путин не ви ли забрани да парадирате с тези неща?

чеп

Добре ,че сме в ЕС и НАТО!Иначе щеше да сме още по зле от мафията на КГБ/ДС!

Деян

Мръсни комонета опоскали целата, ни бедна държавица да, горят на кладата на демокрацията и да въстържествоваме с, ценните си телесни течности пълнени от съедниените американски щати, на америка където ще тържествуваме с, ГОСПОДНИ ПЛЕВНЕЛИЕВ, Г-н борисов Вашите нови васил левски кунев и ботев

Браво за правописа! Сигурно имаш "вишу".

Aйляк

Върни се в първи клас, може и да научиш нещо за българския език, примерно правопис! Не, че невъзможно да има толкова неграмотен човек като теб, но все пак, опитай, за да не си такава смешка!

Развеселен

нормално е като натовска страна да взимаме натовско въоръжаване. Не знам защо това изобщо предизвиква стрес у някои хора и един малък перхидролен пудел

НАТО не е това, за което се представя и на което мнозинството вярва... Това дори не е стрес, а е по-особено, не малко по-чувствително и съвсем по-различно от наложените стереотипи разумно подсъзнателно светоусещане! Нормално, в двадесет и първи век не ни трябва никакво въоръжаване и от никой! Край на войните или ще настъпи истинския на света!...

Смърт за перхидроленият предател!

Развеселен

Тоя Плевньо няма ли най после да се разкара с простотиите си?

Развеселен

не особено сполучливо мое копие

Деян

Това е най голямото безгръбначно, което някога е било прецедент на България! И колко време вече не престана с безмозъчните си бъртвежи, колкото по скоро се премахне от политическия живот, толкова по добре за България! Това е пълен незнам вече как да го нареко това същество. То бива да си прост ама повече от това няма на къде. Трябва цялата гилдия от туризма да се вдигн и да обгради президенството, но и да го докопат и да му хвърлят един хубав бой...

Скандирането "А така, а така" си е пълна подкрепа за НАТО. Ако пък им се даде някой лев кой знае какво ще направят.

чеп

ти с промития си мозък дали можеш да прецениш Плевньо колко получава?

Атака

демократичните педали първи ще прегърнат руския ботуш когато стъпи отново тук точно както са направили дядовците им през 1944

руска курво чиба в сибир

Милен

Ти за себе си говори, ще те изкефи да прегърнеш един чужд ботуш, ако ти обещае задоволяването на низката страст да си го изкараш на българските ти опоненти? Г-н "Патриоте"?

ГЕРО

Сини смърдялници,а знаете ли как нато защити Гърция и Кипър 1975 г. Аман ни е системата от такава защита ! САЩ и Турция - дупе и гащи. Раберете това сини безхаберници и безродници

Евала, дано се проумее, никакво значение няма боята...

тошо бицепса

А такъ плевналиеф ниезнамето на интилектуялците отдесно

gergana

da ne stane kato tsoxadjopoylos v girchia pribra 20 milioncheta za defekni podvodnisi vzemase [premia za vseka sdelka s orizie i aytomati no v kraina smetka nie naroda go osidexme go vkaraxme v zatvora no i zena mu kato sauchasnik i vipreki toi negi isdava che vseko pravitelstvo stoese zad garbi im i v tozi sluchei obache plevneliev povtara stipkite na tsoxadjopulost i dori da negi osidim te ste se sbiad sami eto pocna se od pochinaliad mu sin bog da go prosti do nejnam si kaakvo prosto sxemata e mytrite rikovodat dirzavata inache nese obesniava slabosta i nejakonieto im a nie viarvame se nadiavame na spravedlivost

неприбрани вересии

А така! Хак да им е на тия руснаци. От нашето въоржаване се хранеха, а сега - нъцки. Пък чак сега разбирам, защо толкова си пада по НАТО - там всеки бил важен. За собствена изненада, това посмешище се е почувствало важно.

НАТО е боклук и съюз за планово унищожаване на държави!

фгф

Всичко се плаща... Той плати, не го плюйте, съжалете го!

Той е за съжаление по принцип. Едно чучело, попаднало начело на държава, пардон - територия. А трагедията, която го сполетя, няма нищо общо с плащане. За такава трагедия, можем единствено да му съчувстваме и да сме съпричастни към скръбта му.

Детето

Детето го убиха руснаците

zakkwylde

На жалката чикия Плевнелиев да му съобщим, че личните му гвардейци от представителната рота са въоръжени със СКС - Самозарядный карабин Симонова. Поне тях да беше превъоръжил бе, смешник! Поне тях!

Ал

Гледам как някакъв самозванец пише от името на Деян. Не се учудвам. Той е от пасмината, която нещо разумно не може да измисли, но са в състояние да посерат всичко, до което се докоснат. А ако някой си мисли, че това се прави ей така - за честа на пагона - лъже се. Кльопа си гадината рубли и е готов и майка си да продаде, стига да постигне добра цена.

НИКОГА ВЕЧЕ ДА НЯМАМЕ ГЛУПАВ ПРЕЗИДЕНТ КАТО СЕГАШНИЯ РОДОПСКИ ПОМАК

VEF 206

Не обиждай помаците.

джоджо

Яросттта на комунистите и тяхната неистова омраза показват, че ние имаме първия читав президент, който имаше мъжеството да се опълчи на проруската сган! Вместо безгръбначния Боко, който превива гръб пред московските си господари, г-н Президентът огласява една достойна позиция на държавен глава, представляващ цвилизована страна!

ВЕНЕЛИН ДЕДИНСКИ

Ето такива като ДЖОДЖО, един файтон хора се мъчат и се надяват да изглеждат в очите на хората като НЕЩО, уповавайки се на комсомолеца и син на комунисти Плевенлиев......плюейки комунистите! Даже и да искаш да помогнеш на това НИЩО, то само ще се побърка да се доказва,че е сбъркано НИЩО!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.