Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова смята, че медийната собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски трябва да бъде "изяснена".

"Голям казус, между другото, и трябва да го изясним, за да няма съмнение. Надявам се законодателят да го постави", коментира Бъчварова пред Нова тв. 

"Мисля, че човек, който е депутат, е в известен конфликт на интереси, ако притежава медии. Но това е въпрос на законова проверка. Има и морален проблем, но се сещам и за Берлускони, който беше премиер, а притежаваше медии",  каза министърът.

Според Бъчварова, ако една медия е "истинска", е възможно да е независима от собствениците си.

Вътрешният министър коментира и някои въпроси, свързани със ситуацията с бежанците и тероризма.

Тя потвърди, че Германия трябва да ни върне 4500 бежанци, но засега не е дошъл дори и един човек. 

"Връщането е скъпо, не може насилствено да бъде осъществено, ако те искат да се върнат", поясни Бъчварова.

Не сме установили тези лица на територията на България. Не са на територията на България. Не мога да коментирам точното съдържание на сигнала, мога да ви кажа, че мерките, които прилагаме, са една степен по-високи.

Бъчварова отхвърли и информацията, че наскоро разпространен видеоклип с "палача" на "Ислямска държава" Джон Джихадиста, бил изпратен от смартфон на територията на София.

Нямаме потвърждение, дори се смята, че този клип не е автентичен, не е от актуално време, коментира Бъчварова.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.