Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Премиерът Бойко Борисов беше на двудневно посещение в авторитарната бивша съветска република Туркменистан.

Ето и част от разговора между Борисов и президента на Туркменистан Бердимухамедов:

- Бойко, искаш ли да ти подаря едно такова бронирано „Бентли” да се возиш в България?

- Да, бе! Да вземе Яро да ми го открадне – не ми трябва! Имам си НСО – с тях е по-сигурно и от бронирано „Бентли”.

- Какъв подарък тогава да ти направя?

- Абе, дай да внасяме от вас природен газ, че тоя дето всяка година го уговарям в Катар нещо не идва.

- Няма проблем – газ да искаш!

- Супер, сега ще се похваля във фейсбук!

- Бойко, при нас фейсбук е забранен.

- Стига, бе! Знаеш ли какъв кеф е да си пуснеш една снимка с магнолии, в твоя случай с кактуси, и да събереш 100 000 лайка. К’во друго е забранено?

- Забранено е да се критикува политиката на правителството. Всяка критика се приема като опит за дестабилизация на страната и се наказва с 25 години затвор.

- Ей т’ва ми хареса! Ей т’ва е съдебна реформа – веднага ще я предложа на Радан и Местан!

***

В Смолян премиерът Бойко Борисов заяви следното: „Като се поуспокои народът, аз съм сигурен, че ще започне и да ражда повече”.

От думите на премиера излиза, че най-спокойни са жените на Коко Динев!

***

Татяна Дончева призова политическите партии да не пускат реклами за местните избори в медиите на Пеевски, което от мнозина беше разбрано като въобще да не пускат реклами.

***

По време на една от репетициите за собственото си предаване по „Канал 3”, бившият журналист на Тв 7 Емил Кошлуков се обърнал към един от служителите със сакралните думи: „Асене, върни малко назад”.

Асен обаче върнал толкова назад, че сега Кошлуков пак ще трябва да работи за медия на Пеевски.

***

В „Канал 3” вече се приемат и залози дали в предаването си „Беновска пита” Беновска ще пита чия е телевизията.

***

Финансовият министър Владислав Горанов и Делян Пеевски отново са се срещнали случайно и са обсъдили поредния съвместен клип на Министерство на финансите и „Булгартабак” за контрабандата.

***

СДС обяви конкурс за есе, с който партията смята да възроди националната структура на младежката си организация. Петчленно жури, начело с лидера Божидар Лукарски, оценява есетата под надслов: „СДС – 25 години по сините стъпки. Демократична промяна и дясната перспектива пред Република България”.

Всъщност Божидар Лукарски вече имал своя фаворит за първото място. Това е новаторско есе от само едно изречение, което гласи: „Синята идея днес е да служим роболепно на човека със сините маратонки.”

***

В испанския град Буньол се проведе юбилейното 70 – то издание на фестивала „Томатина”, известен с традиционния бой с домати между хилядите участници.

За да има повече интрига, тази година организаторите на фестивала не допуснаха до участие дългогодишния световен шампион по бой с домати Кольо Босия!

***

След огромния срив на рублата, жителите на анексирания Крим приеха чрез референдум от рубли да си минат на гривни.

***

Нова версия за раздялата между Григор Димитров и Мария Шарапова се коментира в тенис средите. Според версията Григор Димитров е зарязал Маша, защото била много глупава - държала спестяванията си в рубли.

***

Евродепутатът Николай Бареков е избрал да прекара почивката си в черноморския курорт Лозенец, защото там се чувствал в свои води.

***

Най-големият пасажерски кораб, плаващ в Черно море – „Изумрудената принцеса”, акостира на Морската гара в Бургас.

Местни зевзеци коментираха, че по-подходящо е било лайнерът да акостира в Лозенец.

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"