Григор Димитров изигра страхотен мач, може би най-силният през тази година, но загуби от Анди Мъри - 6:4, 6:7 (3), 5:7 в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. И може да съжалява, че изпусна победата, при това на два пъти.

Гришо поведе, като взе първия сет с 6:4. Той направи пробив още в първия гейм, а до края демонстрира стабилност. След това отново дръпна на втория в световната ранглиста - с 4:1, след два брейка за Димитров. Но Мъри успя да направи обрат, връщайки двата пробива. Сетът стигна до тайбрек, в който британецът взе победата със 7:3.

В третия сет Димитров имаше нов шанс и бе дори по-близо - 5:2. Тази част бе истински трилър. Този път Анди проби и после затвърди сервиса си за 2:0. Последва луд обрат от страна на първата ни ракета. Григор бе на един гейм от паметен успех, но отново допусна да бъде победен. Мъри триумфира в пет поредни гейма, два от които при подаване на българина.

А оттам измъкна и мача, продължил около три часа и изпълнен с множество красиви отигравания. Жалко за изпуснатата победа. И днес се видя, че българинът явно има психологически проблеми.

Така Григор отпадна и започва подготовка за US open. А Мъри в следващия кръг ще срещне Ришар Гаске.