До момента в Гърция не е имало премиер, който за толкова кратко време както Алексис Ципрас да е направил толкова много лоши неща за страната. Това каза на предизборен митинг на стадиона в Патрас лидерът на "Нова демокрация" Вангелис Меймаракис.

Според него в Гърция няма политик, който да е изрекъл толкова много лъжи колкото Ципрас. "Нова демокрация" подкрепя единството на гръцкия народ. Ние сме европейска, социална и прогресивна партия", каза още лидерът на опозицията. "Нова демокрация ще върне усмивката на хората в страната", каза още той и обвини партията на Алексис Ципрас СИРИЗА, че е превърнала "народа в меланхоличен".

В същото време лидерът на "Потами" Ставрос Теодоракис призова на митинг в Солун гласоподавателите да отхъврлят двете основни партии - СИРИЗА и "Нова демокрация". "Твърдението, че тези партии могат да спасят Гърция, е изтъркана и стара приказка", каза той. "Гърция не желае да се връща към миналото на Ципрас и Меймаракис", заяви Теодоракис и нарече Алексис Ципрас "безсрамник".