Дългогодишният кмет на Монтана Златко Живков поискал да бъде подкрепен от ГЕРБ. Оттам обаче отказали. "ГЕРБ ще си има собствен кандидат за кмет на Монтана", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ. Живков  предложил на управляващата партия да го издигне заедно с РБ, но оттам отказали, разкри подробности от кухнята Атанасова. 

"С кой реформатор могат да ни примамят? С кмета на Хасково ли? Или с Вельо Иванов от Петрич", язвително попита депутатката в отговор на обвиненията, че ГЕРБ се опитвали да привлекат успешни кметове на РБ. 

"Има хора, които дори да ни ги подаряват Реформаторите, няма да ги вземем. Такъв е например кметът на Хасково. Той продаде културна ценност. Никого не искаме да крадем. Имаме достатъчно на брой хора, които са достойни кандидати, които имат визия за развитие на собствените си градове”, допълни тя.

След като я изслуша, Иван Иванов от Реформаторския блок, направи асоциация с песента на Лили Иванова „Панаири”.

„Атанасова със своите изказвания сякаш иска да каже какво очакват ГЕРБ да се случва на тези избори. От думите ѝ изглежда все едно цялата местна власт я държи РБ”, каза още той.

"В област Велико Търново - поне в две от общините има разговори с наши кандидати. Това са си местни разговори", уточни той. "Златко Живков е достатъчно успял кмет", репликира той.

Според Емил Димитров- Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт е обяснимо, че "всички кметове искат да отидат към ГЕРБ, оттам могат да им осигурят повече пари, пари от еврофондове". Той отбеляза и друг тънък момонет в предизброната борба: "За да участваш в изборите, трябва да платиш на медиите на Пеевски да те отразяват."

Иван Иванов се върна на заиграването по места с ДПС.

"Някъде кметовете ще ядат не само меда, но и жилото", отчете той.

"Вярно ли е, че в момента подкрепяте кметове на ДПС- Борино не е ли такъв случай", активизира се отново Десислава Атанасова, почувствала се засегната. 

"Какво ще кажете за Нова Загора", върна топката Иванов. В Нова Загора кметът на ГЕРБ получи подкрепа и от ДПС.

"Не, Нова Загора не е неудобен пример. Не е коректно да се говори така от страна на г-н Иванов за местната власт, те издигат човек, който е действащ кмет на ДПС", реши да изясни позиците Атанасова.

"Не хората са важни, важен е моделът. Хората са пионки в ДПС", продължи Иванов.

Емил Димитров даде два варианта за по-нататъшното поведение на депутата Делян Пеевски

"Може да остане в парламента - сам да стои и да си пази бизнеса. Или другият - ДПС да обещае да му го пази", смята Димитров."Ако държавата реши да те смачка, няма бизнес, който да се справи", каза още той и даде за пример Гриша Ганчев. Притежанието на медии от Пеевски било обществена тайна. "Сега е решил да го направи обществен факт - че има медии", констатира депутатът от ПФ.

"Медиен магнат? Бареков, ако влезе в парламента, трябва ли да го уволним. Или Волен Сидеров  - трябва ли да го уволним. Така че въпросът не стои", заключи Димитров.

"Да си акционер във фирма не е тема, това е позволено в българското законодателство", включи се Атанасова. "Не е коментирано напускането или оставането на който и да е от 240-те народни представители", каза още тя.  И добави: "Не мисля, че ще има ново прегрупиране на политическите сили".