Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делян Пеевски до дни или седмици ще бъде оттеглен от парламента, след като стана официален собственик на нещо, което досега бе обществена тайна. Тази теза изказа в ефира на Нова телевизия бившият втори в ДПС Осман Октай.

Той определи Движението като партия, крепяща се на всякакви посредници - на политическа и икономическа власт, и когато един от тях стане вреден за политическата формация, бива премахнат.

"За да оцелее ДПС, някой минава отзад," каза Октай.

И припомни своя теза точно преди оттеглянето на сега почетния председател Ахмед Доган, който според него е станал тогава непоносим дразнител в обществото. Това се случва и с Пеевски, от когото от година и половина се опитват да отклонят вниманието, след като стана събирателен образ на задкулисието, но неуспешно, подчерта бившият ДПС-ар.

"Той изчезна от политическата сцена, след като Бойко Борисов каза, че ГЕРБ може да си партнира с ДПС, ако го няма Пеевски", припомни Октай, и допълни "Дано оцелее поне физически, млад човек е."

Той подчерта важната за ДПС роля на посредниците, от нивото на неграмотните поддръжници, които стават шефове на фирми на хартия, за да прехвърлят незабелязано големи пари, както се е случвало с КТБ, до хора на Движението в политическата и съдебната власт и икономиката и бизнеса на най-високо ниво - според него тези схеми не могат да станат без знанието на министъра на финансите, например.

Октай разказа и как Пеевски "под ръка" е разкарвал Сотир Цацаров в сараите на Доган, малко преди да стане главен прокурор.

Ключови думи

Коментари

Пеевски хич никак не изчезва, дано поне физически...

Както иска така да изчезва,но да остави заграбеното.

...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.