"Лудогорец" победи "Левски" с 2:0 в мач от 32-ия кръг на "А" група, игран на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Във втори пореден домакински двубой "орлите" получават дузпа, която Христо Златински превръща в гол.

Мачът вървеше към нулево равенство, но в 73-ата мин Златински от дузпа откри резултата. Десет минути по-късно Аймен Белаид от "Левски" бе изгонен за два жълти картона и съответно червен, показани в рамките само на няколко минути. В самия край на мача Роман Безяк фиксира крайното 2:0. "Лудогорец" спря две серии на "сините" - от три поредни победи и без допуснат гол в тях. Играчите на старши треньора Стойчо Стоев обаче в пореден мач не показаха играта, която всички искат да виждат от този отбор.

В класирането "Лудогорец" е лидер с 69 точки, с осем повече от втория "Литекс". "Левски" пък остава на петото място с 53 и при победа на ЦСКА утре над "Ботев" Пловдив, "сините" ще се отдалечат много от заветното трето място.

По-рано през деня "Литекс" разгроми "Локомотив" Пловдив с 3:0 в Ловеч и по този начин сложи край на лошата си серия от пет поредни загуби във всички турнири. "Оранжевите" се върнаха на второ място в класирането с 61 точки преди мача на ЦСКА утре у дома срещу "Ботев" Пловдив.

В другите срещи "Славия" победи боксовата круша "Любимец" с 4:0 в София и дръпна с шест точки пред зоната на изпадащите. "Берое" взе рутинна победа с 2:0 в Стара Загора срещу друг слабак - "Пирин" Гоце Делчев. Отборът на старши треньора Петър Хубчев е твърдо на първото място във втората седмица с 52 точки, с цели 12 повече от следващия в класирането "Славия".