Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала днес разрешение на "Видеолукс Холдинг" да придобие бизнеса на "Практикер" в България, става ясно от публикация в регистъра на институцията.

Сделката беше обявена на 27 февруари, но трябваше да получи одобрението на антимонополния орган. Тогава "Видеолукс Холдинг" сключи предварителен договор за покупка с компанията майка "Практикер Германия", която е в производство в несъстоятелност и продава активите си. 

"Видеолукс Холдинг" е собственик на веригата хипермаркети за потребителска електроника и електроуреди  "Технополис". Тя има  31 хипермаркета и екип от над 1800 служители. "Практикер" оперира в България чрез 9 обекта от типа "направи си сам", в които работят 567 души.

Цената на сделката не е обявена. Според данните на КЗК през 2013 г. "Видеолукс Холдинг" има оборот от 433 млн. лв., а "Практикер" - 84 млн. лева.

"На този етап няма да правим резки промени в бизнеса на "Практикер", коментира пред Клуб Z Божидар Колев, изп. директор на "Видеолукс Холдинг". "Преразглеждаме категориите продукти, някои от тях ще намалим, други - ще увеличим. Ще оптимизираме разходите, но всичко ще става стъпка по стъпка", каза Колев.

Според Божидар Колев засега не се предвижда откриването на нови обекти с с марката "Практикер", както и затварянето на вече съществуващи.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.