"Всички искаме дипломатическо решение на кризата в Украйна. Много добър знак е, че международната общност се придържа към тази цел."

Това заяви днес пред журналисти посланичката на САЩ Марси Рийс.

"Предоставянето на подкрепа на нашите братя съюзници е много важно. Но наистина не искам да разсъждавам какво ще се случи, ако..." Така Рийс отговори на въпрос на Клуб Z дали от българска страна е постъпвало искане за повече американски войници у нас или пък такова искане е отправяла американската страна.

Имам нормален контакт и диалог с вашия външен министър Кристиан Вигенин и не му оказвам никакъв натиск, каза още Марси Рийс.

Посланичката откри фото изложбата "Ръка за ръка в единно общество" по случай Международния ден на ромите, който се чества на 8 април. Снимките са предоставени от Асоциация "Интегро", уважавана ромска организация от Разград, която проведе фотографско състезание сред гимназисти, преминали обучение по гражданска журналистика към организацията.

"Тази година посолството очаква да има най-малко петима стипендианти роми от България. Миналата година четирима стипендианти бяха отличници", заяви Марси Рийс.