Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)
 
 
 
 
 

След седемчасови дебати парламентът в Мадрид отхвърли снощи петицията за провеждане на референдум за независимостта на Каталуния.

299 депутати гласуваха "против", 47 бяха "за" и един въздържал се. Управляващата консервативна Народна партия, главната опозиция – социалистите, и центристкият Съюз за прогрес и демокрация, гласуваха единодушно против петицията. Естествено "за" дадоха своя глас каталунските и баските националисти. Баските също искат да се отделят в самостоятелна държава.

Президентът на Каталуния Артур Мас веднага обяви, че няма се откаже от плановете за референдум за независимост през ноември, въпреки решението на парламента в Мадрид.

"Те се страхуват от вота на каталунския народ", подчерта Артур Мас в реч по телевизията веднага.

Още миналата година шефът на Еврокомисията Жозе Барозу заяви, че ако се стигне до назависима държава Каталуния, то тя няма автоматично да стане член на Европейския съюз и ще трябва да извърви цялата процедура за евентуалното й приемане.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.