Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служители от експлоатацията в Националната компания “Железопътна инфраструктура” се събраха пред централата й в София днес с настояване да получат увеличение на заплатите си веднага, съобщи БНТ. Те твърдят, че през последните 5 години са получили индексации на заплатите с едва 5 на сто, при положение, че възнагражденията в администрацията били увеличени с 30%. Ако исканията им не се изпълнят е възможно да се стигне и до по-сериозни действия.

 

Избягвайки думата стачка работници предупредиха, че може да се възползват от вратичка в закона, която блокира възможността за радикални протести в БДЖ, но не важи за НКЖИ.

"Не е необходимо да участваме 12 хиляди души в това нещо, можем да участваме единици в него и цялата държава няма да има движение и икономиката би трябвало да е блокирана", заяви Марио Нинов, представител на протестиращите.

Според изчисленията на КНСБ и КТ Подкрепа недоволстващите представляват 80% от служителите в НКЖИ. Те поискаха спешно подписване на нов колективен трудов договор, тъй като стария вече е изтекъл.

Пред събралите се шефът на НКЖИ Милчо Ламбрев обясни, че евроограничения спрямо приходите на НКЖИ пречат да има по-голямо увеличение на заплатите.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.