Турция къса Бургас от България. Босна, Белгия и Беларус изчезват от картата на Европа. Италия се цепи на две...

Възможна ли е подобно прогноза. И то за съвсем близката 2035 година! При това направена през юли 2012 година.

До онзи ден сигурно подобни "видения" са приемани с ехидна усмивка. Но, след като Крим вече е част от Русия, а това е предвидено от анализаторите, нещата изглеждат сериозни.

Публикацията е в сайта "NeoGAF", който е форум на заклети геймъри, ентусиасти от пресата, програмисти и издатели. Това е неутрална зона, където фактите и доказателствата, представени в разумни граници, могат да бъдат дискутирани - така поне се рекламират издателите. Вярна, възможна и реална ли е пуснатата прогноза - отсъдете вие. Но четивото наистина буди интерес, особено на фона на събитията от началото на годината и предстоящия референдум в Шотландия за независимост. Авторите се позовават на експерти, които са компилирали бъдещата карта на Европа, въз основа на анализи от ЦРУ, Главното разузнавателно управление на Русия, трудове на политическия гуру Збигнев Бжежински и други авторитетни и световнопризнати разузнавателни централи. "Картографите" остават анонимни, а единственото, което се посочва за тях е, че са РУСКИ специалисти. 

Ето как са прекроили те картата на Стария континент и как ще изглежда само след 21 години.

1. Териториалните промени ще започнат от Британските острови, след като Шотландия обяви независимост през 2013 г.

До тук има две грешки. Първо прекрояването на границите започна от Украйна с анексирането на Крим и второ - референдумът в Шотландия е през септември т.г.

2. Отцепването на Каталуния и на баските от Испания, при това с откъсването на част от Франция.

Настина настроенията в Каталуния са изключително силни за излизане извън опеката на крал Хуан Карлос. Само преди няколко месеца каталунците направиха жива верига от над един милион души в знак на подкрепа за обявяване на самостоятелна държава. Така че прогнозата звучи съвсем логично и предстои да видим нейното развитие.

3. Експертите твърдят, че разпадането на мултикултурните общества ще започне от Франция. Според тях Париж няма да може да се справи с асимилацията на различните бивши колониални етноси и ще започне разпокъсване на държавата. Голямата концентрация на мюсюлмански общности ще доведе до раждането на Ислямска арабска република в южна Франция. А Лотарингия ще предпочете да се влее в Германия.

Тези гадания граничат днес с невъзможното, а и защо Лотарингия да отива в Германия, след като и в двата случая е в границите на общото европейско семейство. Няма логика, но утре нещата могат да се променят - особено икономически. А и сега социалното и материалното положение на хората от двете държави вече доста се различава в полза на немците.

4. Белгия най-накрая ще се раздели на фламандци и валонци. Първите ще се присъединят към Холандия, а вторите ще си останат самостоятелна държава.

Това всъщност е доста лесно да се предположи, защото зарядът на омразата между двете народности е като при чехите и словаците. А те отдавна се разделиха.

5. Италия също ще претърпи огромни промени. Силният икономически север ще се отдели от страната, която ще се сцепи на две - Северна и Южна. Но, процесът ще продължи, като Сицилия и Сардиния също ще станат независими от бедната Южна Италия, смятат авторите.

И тази прогноза изглежда сравнително възможна. В северните части на Италия отдавна тлее желание на населението да се раздели от южните, за които смята, че ги издържа икономически. А и партията Северна лига достатъчно активно действа в тази посока. Да не говорим, че само преди дни във Венеция имаше референдум за отделяне от Рим.

6. Босна ще изчезне от политическата карта. Страната ще бъде поделена между Хърватия и Сърбия. Албания ще се обедини с Косово и част от Македония и ще се роди Велика Албания, пророкуват авторите.

За Албания и Косово отдавна се пише в секретните доклади на ЦРУ и други разузнавателни аналитични центрове. Възможно е. Но, Сърбия и Хърватия едва ли ще имат сили да заграбят Босна. А и неотдавнашните войни в бивша Югославия още са много болезнена тема за техните народи, за да се повторят толкова скоро.

7. Тъжни и черни дни очакват Полша, пишат стратезите. Ще й се наложи да се лиши от Силезия, Померания и Прусия след ново споразумение между Берлин и Москва. Русия обаче няма да може да задържи Калининградския окръг и ще го предаде на Германия.

Ще се върне ли светът към пакта "Рибентроп-Молотов" от преди Втората световна война за разделянето на Полша между Германия и СССР? Изглежда невъзможно. Но през лятото на 1989 година изглеждаше невъзможно и обединението на Германия. А през ноември същата година падна Берлинската стена.

8. Беларус ще изчезне като държава и ще стане руска област. Москва ще вземе части от Латвия, Естония и Украйна, включително Крим и областите край Черно море. Русия едва ли ще удържи Чечения и Дагестан.

Тук вече само можем да немеем. Защото Крим вече е руски, а украинският Донбас - Донецк, Харков и Луганск, иска Путин да вкара войски в Украйна, за да се присъедини също към Руската федерация. Прогнозата е повече от точна. Като изключим, че прекрояването на картата става именно първо тук, а не във Великобритания.

И най-болезненото за България. Авторите не споменават и дума за нашата държава в анализа си, но от публикаваните от тях карти се вижда, че югоизточната част на страната ще бъде завзета от Турция. А Бургас ще бъде пристанище вече на съседката ни! Подобни карти сме виждали и в турски учебници. В тях се говори за възраждане на Отоманската империя. Официална Анкара отрича да има всякакви апетити към наша територия, но...

А и Станишев след анексирането на Крим заговори за някакъв сценарий около Кърджали. Случайно ли?

Европа днес. Източник Уикипедия