Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия, Франция и Великобритания призоваха за свикване на извънредна среща на вътрешните и правосъдните министри от ЕС по бежанската криза, предаде БНР. Министрите на Берлин, Париж и Лондон са поискали Люксембургското предеседателство на съюза да насрочи среща в следващите две седмици, на която да бъдат приети конкретни мерки за справяне с ескалиращата мигрантска вълна.  

Отношението на някои източноевропейски страни към бежанската криза е "скандално", заяви френският външен министър Лоран Фабиюс: Когато видя определени европейски държави, които не приемат квотите за имигрантите, смятам това за скандално. Най-вече държавите в Източна Европа.

Като пример Фабиюс подчерта телената ограда, издигната от унгарските власти по границата със Сърбия: Унгария не зачита общите европейски ценности, затова трябва европейските власти да проведат сериозни и дори строги разговори с унгарците.

Миграционната система на Европа е повредена, заяви британският вътрешен министър Тереза Мей в интервю за вестник "Сънди таймс". Според нея Шенгенският безвизов режим, на който Лондон не е член, само задълбочава бежанската криза. Събитията от лятото показаха, че най-трагичните последствия от неработещата европейска миграционна система се понасят от хората в най-голям риск от експлоатация, казва Мей. Някои европейски правителства призоваха за поправки в Шенгенското споразумение, но според Европейската комисия то не подлежи на преразглеждане, вместо това трябва да се затегнат мерките за сигурност и контрол на миграцията. 

Холандия планира да затегне миграционната си политика, съобщи Ройтерс. От ноември правителството на Марк Рюте ще спре предоставянето на храна и подслон на хората, които не са получили статут на бежанци и престоят им в страната ще бъде ограничен до няколко седмици, след което те ще бъдат връщани в родината си или изпращани към други държави на свои разноски. 

Страната ще затвори съществуващите досега около 30 регионални бежански лагера, които даваха подслон и храна на всички нуждаещи се и ще останат да функционират само шест национални центъра, които ще обслужват хората със статут на бежанци.

Планът предизвика критики както от страна на коалиционния партньор на Руте - лейбъристите, така и от агенцията на ООН по дискриминацията, според която бежанците трябва безусловно да получават помощ. 

 
Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.