Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Построена е телената ограда по границата на Унгария със Сърбия, обяви унгарското Министерството на вътрешните работи, съобщи БГНЕС.

Унгария, която е страна-членка на ЕС, издигна оградата по границата с държава, която не членува в ЕС – Сърбия. Унгария е транзитна стана за бежанците и имигрантите от Близкия изток, каквито са също Гърция, Македония и Сърбия. Само в сряда в страната са влязли рекордните за едно денонощие 3 241 имигранти. Миналата пък седмица цифрата бе 10 000 души, която също е рекордно висока. А от началото на годината страната е задържала 140 000 души, влязли от Сърбия.

Решението на Будапеща да вдигне оградата бе критикувано от редица политици от европейските стани, както от ЕС, така и извън съюза. Унгарското правителство взема и други мерки срещу почти неконтролируемия приток на бежанци. По границата ще бъдат изпратени над 2000 „полицаи преследвачи“, които ще патрулират с помощта на кучета, коне и вертолети. Те ще пристъпят към месията в началото на септември.

Както е известно още миналата година България вдигна ограда по границата с Турция.

Ключови думи

Коментари

тука е така

Ей поне в едно да сме по-добре,оградата на унгарците изглежда толкова смешна и ялова че нямам думи!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.