Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тежко въоръжен мъж откри огън във високоскоростния влак от Амстердам за Париж, ранявайки най-малко двама души преди да бъде обезвреден от двама американски пътници, предадоха световните агенции. Според първоначалната информация става дума за терпристично нападение.

Мотивите за стрелбата остават неизвестни, макар фреската прокуратура да съобщи, че разследването се води от антитерористични следователи. Заподозреният е арестуван и е идентифициран като 26-годишен от Мароко или марокански произход. Той е известен на разузнавателните служби.

Премиерът на Белгия Шарл Мишел заяви, че стрелбата е „терористично нападение“, предаде AFP.

"Аз осъждам терористичното нападение във влака и изказвам своето съчувствие на пострадалите", написа Мишел в "Туитър“.

Според първоначалната информация от разследващите двамата американци, които са надвили нападателя са войници, които го чули да зарежда своите оръжия в тоалетната на влака, докато той е бил на белгийска територия. След това той бил арестуван, когато влакът спрял на гарата в Арас с 554 пътници, съобщиха от железопътната компания.

Нападателят носил няколко оръжия в багажа си, сред които "Калашников", автоматичен пистолет, остриета.  Един от пострадалите е бил уцелен от куршум, но няма опасност за живота му. Вторият пострадал е с порезна рана на лакътя. По неофициална информация пострадалите са американец, вероятно един от обезвредилите го, и британец. 

Президентът Барак Обама пък похвали героичните действия на двамата американски военнослужещи. Той изрази своята дълбока благодарност за куража и съобразителността на няколко пътници, включително американски военнослужещи, които самоотвержено надвиха нападателя. "Макар разследването на атаката да е още в началото си вече е ясно, че техните героични действия изглежда са предотвратили далеч по-лоша трагедия", каза представител на Белия дом.

Ключови думи

Коментари

...

Очевидно са пътували заедно американчетата и мароканеца. Евтин и долнопробен сюжет са измислили.

Щом казваш.

Колорадски Бръмбар

Пътуващата трупа на "мароканеца" и тримата американски "войници" с представлението "Стрелба във влака Амстердам-Париж".

На путиноидите все Рязан им е в чутурата...

Теро

Карък нещастен! Сега хубаво ще го оправят.

дебелян пеевский

Цялата европейска полиция е като нашата -- безполезна. Ако в купето нямаше двама-трима побойника като оня австралиеца, дето закла расисткия син на Монов, сега щеше да има изтепан цял вагон франсета и много жесус тва, жесус онова.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.