Полицаите и военните ще продължат да получават 20 брутни заплати при пенсионирането си. Това каза в Ямбол вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

"Остават. И аз лично мисля, че трябва да останат и не знам някой да е почнал процедури да прави нещо друго", категоричен бе Калфин.

Преди дни се появиха информации, че се обсъжда намаляване на броя на заплатите при пенсионирането на военни и полицаи. Те вече бяха отречени от военното министерство.

Вицепремиерът, заедно с областния председател на ПП АБВ Христо Христов, представи кандидатите за кметове на партията за общините Ямбол и Тунджа - Драгомир Димитров и Здравко Златаров. АБВ ще издигне кандидатурите на 93 съветници в петте общини, 47 ще са кандидатурите за кметове, 25 от които собствени.

Калфин каза още, че в момента се работи по изграждане на информационна система за наемането на работници чрез ваучери. В момента са в ход процедурите по обществената поръчка и през ноември Българският червен кръст ще раздаде първите хранителни пакети на социално слаби граждани.