Младият депутат от ДПС Делян Пеевски е един от най-редовните народни представители през първата половина на 2015 година, сочи проучване на "Дневник". За шест месеца той е отстъствал от пленарни заседания само два пъти, показва справка в сайта на Народното събрание за времето от началото на 2015 г.

В предишни състави на НС Пеевски винаги беше в челото на списъка с отсъстващите, като по-скоро се явяваше по 2 пъти за един мандат. Това му носеше колосални глоби, които сега, разбира се, ще си икономиса.

В периода ноември - декември, депутатът от ДПС е отсъствал 5 пъти. Докато от началото на 2015 година той не е бил в пленарната зала единствено в дните - 16 януари и 26 май.

За времето от края на октомври 2014 г. до края на юни 2015 г. народните представители от 43-то НС имат общо 227 неоправдани отсъствия.

Най-отсъстващият депутат от ДПС е Камен Костадинов, който от началото на годината е пропуснал 9 пленарни заседания и не е бил на три комисии. Следва го Рушен Риза със 7 отсъствия.

След ДПС най-липсващи са от Реформаторския блок.

Депутатът Станислав Иванов има 9 отсъствия от началото на годината (за първите месеци на парламента, той не е бил на работа седем пъти.) Гроздан Караджов го гони с пет отсъствия от началото на 2015 година.

От ГЕРБ - Здравко Димитров (който от края на юли е независим) и Цветан Цветанов заемат "първите места" със съответно четири и три отсъствия.

Според правилата на парламента при неизвинено отсъствие от три поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец Народното събрание няма да осребри повече от една трета от т.нар. представителни разходи на депутата. В такъв случай се удържат и две трети от месечното му възнаграждение.

В БСП най-отсъстващ е Чавдар Георгиев, за който от 2015 година са регистрирани 8 неоправдани отсъствия. Други депутати с по-три или четири неизвинени са Михаил Миков, Валери Жаблянов и други.

От "Атака" с 4 неизвинени е Николай Александров, а от Патриотичния фронт - Слави Бинев. Неговите отсъствия са за юни и юли.

"Рекордьор" на АБВ е Георги Кючуков със седем неизвинени. В групата на Българския демократичен център с четири отсъствия е Христо Тодоров.