Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Водата от кладенеца при базиликата в Плиска е мътна и съдържа два вида бактерии, предаде БГНЕС.

Това показват резултатите от микробиологичния и физикохимичния анализ, извършен от РЗИ-Шумен по нареждане на зам.-министъра на здравеопазването Адам Персенски.

Протоколите от анализа бяха оповестени тази вечер. Трите проби на водата – взети на 11-и и на 12-и август, не показват отклонение от нормите по показатели хлориди, калций, магнезий, манган, цианиди, флуор, бор, цинк, мед, хром и алуминий.

Има обаче недопустимо за питейна вода присъствие на анаеробни бактерии - Ентерококи и Клостридиум перфрингенс.

Ентерококите са широко разпространени в дебелото черво на човека и животните, присъствието им показва фекално замърсяване. Те са с ниска патогенност. Вторият вид бактерия Клостридиум перфрингенс е била открита само в една от трите взети проби и в количество от 7 колонообразуващи единици на 100 мл.

Както бе обявено по-рано във водата от аязмото има и почти три пъти над допустимото съдържание на нитрати.

От РЗИ предупреждават, че тя не трябва да се използва за питейно - битови цели. 

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Ами съвсем правилно, че Боце, Лилето и Божо са се умили с лайна, отива им, като се има предвид как герберастията навсякъде строи без канализация.

familiar

Накрая ще се окаже че тая вода наистина е от спукана канализация

Бляд

Вие българите обичате да опростачите всичко, да ядете лайна. Какво толкова ви попречи тъпанари аязмото? Знаете ли колко са подобни кладенчета в БГ и колко от тях са изследвани? Ама като толкова ви бъркат отзад тия Божо и Боко! Всеки ден ви надупват блядове советские!

дебелян пеевский

Толсто, блядь, чересчур толсто. Исусни Христа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.