Срещу втория участник в надпреварата в Лесидрен, която доведе до смъртта на две 16-годишни деца, няма обвинения. Той е бил разпитан само като свидетел.

От прокуратурата обясниха за Нова тв, че не могат да му търсят отговорност, защото незаконните гонки не са инкриминирано престъпление в никой закон, което си е факт. Вторият шофьор може да бъде наказан само за превишена скорост. Това разбира се би могло да се установи само в момента и със съответното техническо средство. Няма как някой да получи акт по "преразказ".

Шофьорът, блъснал децата, остава в ареста с прокурорска мярка за 72 ч., допълниха още от Нова тв. 28-годишният Филип Аспарухов е обвинен за убийство на повече от едно лице по непредпазливост, а утре съдът ще се произнесе по искането за постоянно задържане под стража.

Смъртта на двете деца повдигна въпроса защо хората в Лесидрен се страхуват да подават сигнали за гонките по пътищата, след като всички знаели кои са джигитите.

"Не е изненада - аз преди 3 месеца съм подал сигнала и представители от РПУ-Угърчин им написаха предупреждение", каза кметът на Лесидрен Борис Нешев.

Тъй като не са хванати на място, няма как да имат акт по Закона за движение по пътищата. Дори и тогава обаче никой от селото не се престрашил да се подпише като свидетел.