Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Срещу втория участник в надпреварата в Лесидрен, която доведе до смъртта на две 16-годишни деца, няма обвинения. Той е бил разпитан само като свидетел.

От прокуратурата обясниха за Нова тв, че не могат да му търсят отговорност, защото незаконните гонки не са инкриминирано престъпление в никой закон, което си е факт. Вторият шофьор може да бъде наказан само за превишена скорост. Това разбира се би могло да се установи само в момента и със съответното техническо средство. Няма как някой да получи акт по "преразказ".

Шофьорът, блъснал децата, остава в ареста с прокурорска мярка за 72 ч., допълниха още от Нова тв. 28-годишният Филип Аспарухов е обвинен за убийство на повече от едно лице по непредпазливост, а утре съдът ще се произнесе по искането за постоянно задържане под стража.

Смъртта на двете деца повдигна въпроса защо хората в Лесидрен се страхуват да подават сигнали за гонките по пътищата, след като всички знаели кои са джигитите.

"Не е изненада - аз преди 3 месеца съм подал сигнала и представители от РПУ-Угърчин им написаха предупреждение", каза кметът на Лесидрен Борис Нешев.

Тъй като не са хванати на място, няма как да имат акт по Закона за движение по пътищата. Дори и тогава обаче никой от селото не се престрашил да се подпише като свидетел.

Ключови думи

Коментари

Aляк

Добре дошли в България - членка на ЕС, тук могат да ви разфасоват на килограм, пред свидетели, без последствия за който и да е от транжористите! Страхотна държава сме!

петя

Ама те законите само ги пишат,приемат, изменят и след това се оказва, че в закона не било квалифицирано като престъпление ! Пълен абсурд! Докога ще търпим да се гаврят с нас!

DogWoman

По спирачния път на единия могат да определят и скоростта на другия. В Канада при превишаване на разрешената скорост с над 50 км/ч се смята, че става дума за stunt driving, точно "гонка". Това се третира като криминално престъпление и не е само нарушение на пътните закони.

дебелян пеевский

Който иска, намира начин. Който не иска, намира причина. Така и с нашата полиция.

ник

Такъв абсурд!Днес видях по една от телевизиите, как един американски съдия осъжда няколко учители на седем години затвор за това, че са подсказвали на ученици да си вземат матурите!!! В България за това и други аналогични случаи на убийства- нищо!!! Следователно в България се толерира убийството на невинни хора!!! Чрез малодушието на институциите. Какво ни остава? Когато убият на пътя детето ти? Ако аз бях баща на жертвите, щях лично да убия убийците и да ги излежа.

кака мара

как да не могат - начин има - като няма правова държава идва вендета!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.