Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мощни антиправителствени митинги заляха няколко източноукраински града. Демонстрантите скандират: "Искаме федерализация на Украйна", "Сталин" и по правило се събират на площад "Ленин".

Яица и други предмети, дори граната, са полетели по сградата на администрацията в Донецк, съобщава агенция УНИАН. Над 2000 души настояват за отцепване на областта от централното управление. Всички носят знамената на Русия, на прорусийски организации и дори забранени флагове на някогашната "Донецка република".

Завързал се е бой между агресивни демонстранти и милицията, охраняваща сградата на местната администрация. Група от протестиращите е успяла да влезе вътре в постройката, а друга е проникнала в двора.

Ще се обърнем за помощ към Русия и Китай, крещели демонстрантите, които са сепаратистки настроени.

По същото време в Харков се бият привърженици на Евромайдана и на Антиевромайдана. По такъв признак се разделя населението в този град. Милицията се опитала да обкръжи евромайданци, за да ги предпази от разярената тълпа. Обаче антинастроените ги бомбардирали с камъни, дървета и всякакви подръчни материали. Най-накрая спецчасти от "Грифон" успели да изведат привържениците на Евромайдана на безопасно място.

 В битките са пострадали двама души. Единият е бил от охраната на местната администрация и е бил изнесен на носилка и качен в линейка. А случайно минаваща жена е с разбита глава от хвърлен предмет. Засилен е полицейския щит около генералните консулства на Русия и на Полша в града.

 
Ключови думи

Коментари

Froggy

След като толкова искат да живеят в Русия, да се натоварят всичките на една влакова композиция, за Сибир. Точно така правеше любимият им Сталин.

StoyanA

Тия много бързат- до довечера. Че тия руски танкове да не се телепортират, че да стигнат навреме за "референдума"...

i sega...

Украинците стрелят по демонстрантите с оръдия. Явно никак не им се разделя с Донбас и ако нищо не се направи ще си го вземат след като очистят няколко милиона. Свобода. Демокрация.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.