Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Директорът на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров заяви, че пътният възел „Белокопитово” край Шумен е от типа „диамант”.

Източници от държавната агенция издадоха, че този тип пътен възел е бил предпочетен пред обикновена „детелина”, защото навремето баба Ванга е предрекла, че „България ке се оправи кога Бойко открие диаманта на Белокопитово”.

* * *

След като изследваха новия пътен възел „Белокопитово”, чуждестранни пътни инженери добавиха нов термин към познатите „детелина” и „диамант”, и той е „нешлифован диамант”.

* * *

Проф. Божидар Димитров поля Бойко Борисов с чудотворна вода от Голямата базилика на Плиска. От своя страна пък Борисов поля с такава вода министрите Горанов и Московски. Освен това премиерът имал намерение да си купи с вестник две флакончета от чудотворната вода и да полее с нея Радан Кънев и Лютви Местан. „Белким стане чудо и коалицията оцелее”, надявал се Борисов.  

* * *

Таксиметров шофьор отвлече инспектори под прикритие в Свети Влас, след като го хванаха в нарушение.

След 20 минути таксиметровият шофьор се обадил от Слънчев бряг и поискал откуп от 5 000 лева – толкова показвал апаратът!

* * *

Кметът на Копривщица Генчо Герданов забрани „пускането и слушането на чалга музика” по време на традиционния събор на народното творчество в града.  

Нещо повече – по подобие на великия копривщенец Тодор Каблешков, кметът Герданов написал своя безкръвна версия на „Кървавото писмо”:

„Братя!

Вчера пристигна във „Войводенец” Коко Динев ага, из Пловдив, който доведе своите ханъми Нелина, Анелия и Емилия да пеят на събора. Повиках няколко души, най-вече „буфери” от „Ботев” Пловдив, които прогониха Коко Динев и неговите ханъми, както и Джорджано, довел на конче Фики Стораро, дет’ уж нямал крака.

Сега, когато пиша това писмо, „Планета” няма сигнал в Копривщица, силиконите гърмят от яд, и „юнаците” начело с Азис се целуват един други, ама по улиците на София…! Ако вие, братя, сте били истински античалгари и апостоли на народното творчество, то последвайте нашия пример и в Панагюрище!”

Г. Герданов”

* * *

82 – годишната Божия Бикова от Петричко беше осъдена да плати 1800 лв. глоба, защото е отглеждала марихуана.

Вече трети ден баба Божия не може да спре да се смее на присъдата…

* * *

В Русия Владимир Путин нареди изгарянето на тонове храни, внесени от Запада, а в България Волен Сидеров вече втора година е оставен да гладува.

* * *

Миналата седмица кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев изкачи най-високия политически връх в своята кариера – връх Бузлуджа!

* * *

След като за световното първенство в Русия през 2018 година България се падна в една квалификационна група с Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург, селекционерът Ивайло Петев получил обаждане от Благой Георгиев. Футболистът е помолил треньора да го върне в националния отбор, защото много искал да се разпише на Айфеловата кула, на Лувъра и на Двореца на Великия херцог в Люксембург!

----

* Мирослав Милков е роден в Кърджали през 1983 г. Учи българска филология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". От края на 2006 г. до днес е сценарист в "Шоуто на Слави", както и в други телевизионни проекти на продуцентска къща "Седем-Осми". Съавтор е на пиесата "Апокалипсис кога" с режисьор Борис Панкин и с участието на Орлин Горанов, Мариан Бачев, Диана Любенова. Милков спечели конкурса на Клуб Z "Ало, ало, Борисов слуша!"