Лидерите в испанската Примера дивизион продължават с победния ход.

Водачът в класирането "Атлетико" Мадрид взе "маркова" победа с 1:0 у дома срещу седмия "Виляреал" с гол на Раул Гарсия в началото на мача. "Дюшекчиите" имат далеч по-важно домакинство през седмицата в Шампионската лига, където след 1:1 в първия мач на "Ноу Камп" срещат "Барселона" на своя "Висенте Калдерон". Двата отбора играят и в последния кръг на Ла Лига (мачът е в Барселона), а всичките четири двубоя между тимовете през сезона досега завършиха наравно - два пъти 1:1 и също толкова нулеви равенства.

"Барса" от своя страна надигра последния "Бетис" с 3:1 на свой терен в мач с две дузпи и един автогол - всичките в полза на домакините. Лео Меси се отчете с две попадения.

Третият в класирането "Реал" Мадрид постигна най-голямата победа при лидерите - 4:0 като гост на силния "Реал Сосиедад", който се бори за заветното четвърто място през този сезон. Новината този път е, че Кристиано Роналдо не успя да се разпише и закотви серията си от поредни мачове с отбелязан гол на 11. Гарет Бейл вкара, като по този начин затвърди добрата форма, в която се намира. За "Кралския клуб" се разписаха още Ияраменди, Пепе и Алваро Мората.

За "Реал" също предстои мач в ШЛ през седмицата, но далеч по-лек от този на конкурентите за титлата. "Белите" гостуват на "Борусия" Дортмунд, но след разгрома с 3:0 в първия мач са почти сигурен участник на полуфиналите.

В класирането в Испания след 32-ия кръг "Атлетико" води със 79 точки, пред "Барса" с точка по-малко и "Реал" със 76 пункта. Далеч назад на четвъртото място е "Атлетик" Билбао с 56 точки, но и с мач по-малко.