Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Coca-Cola Enterprises, която бутилира продуктите на едноименната компания в Западна Европа, прави обединение със своите партньори в Германия и Испания в една от най-големите сделки в европейския потребителски сектор за всички времена, пише в. "Файненшъл таймс".

Трансакцията, която е разкрита след година преговори, ще създаде единна група с пригоди от над $13 млрд. и оперативна печалба от $2,1 млрд.

Сделката е с цел компанията да повиши печалбата си, като намали експозицията си към данъчно облагане в САЩ. Новата компания ще е базирана във Великобритания, като ще се нарича Coca-Cola European Partners. В нея дял от 48% ще държи Coca-Cola Enterprises, 34% ще са на Coca-Cola Iberian Partners, а компанията-майка Coca-Cola Company, която е собственик на германското си бутилиращо подразделение, ще запази останалите 18%.

Председател на борда на новата фирма ще е Сол Даурела, шефът на борда на Coca-Cola Iberian Partners, а изпълнителен директор - Джон Брок, който в момента ръководи Coca-Cola Enterprises.

Coca-Cola държи затегнат контрола върху веригата си за доставки, но въпреки, че понякога сама бутилира напитките си, както в Германия, повечето подобни бизнеси извън САЩ са отдадени на франчайзинг.

В момента компанията преструктурира бизнеса си в Щатите, като цели през 2017 г. около две трети от бутилиращите предприятия да са дадени на франчайзинг, при положение, че сега само една четвърт от тях работят на този принцип.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.