Двадесета поредна победа на професионалния ринг спечели Кубрат Пулев. Това се случи на гала-боксовата вечер в Есен, Германия.

След като трима подред боксьори се отказаха да се изправят срещу междуконтиненталния шампион, хърватинът Ивица Перкович се осмели да застане срещу Пулев. След три много категорични рунда обаче и поредица от типичните за Кубрат леви прави, в четвъртия хърватинът явно се убеди в неоспоримото превъзходство на българина и се отказа. Кубрат беше видимо разочарован, че мачът приключи толкова бързо. Според коментаторите, той очевидно гледа на всяка среща като на възможност за тренировка.

"Радвам се, че имаше българи в залата, които бяха дошли отвсякъде, и че аз ги зарадвах с поредната победа. Ситуацията беше изнервена. В големия бокс мръсните номера са постоянно, но това ми помага да бъда още по-устойчив", каза Пулев след края на мача. И добави:

"Противникът изобщо не беше от моята класа. Да се правя на герой, че ми е било кой знае колко трудно, няма да ми отива."

Боксовият свят продължава да очаква как ще се развие интригата между Пулев и Кличко. Сегашният световен шампион трябва да каже до края на годината дали ще се срещне с Пулев. В противен случай Кличко трябва да оваканти титлата.