Валери Божинов отново пропусна дузпа, но за щастие сега това не се оказа с лоши последици за отбора му. "Партизан" разби "Стяуа" с 4:2, елиминира румънците от Шампионската лига и си осигури плейоф за попадане в групите. Жребият е в петък, а дори при отпадане "гробарите" ще играят в основната фаза на Лига Европа.

Преди седмица двата балкански гранда завършиха 1:1 в северната ни съседка. Преди няколко години Божинов изтърва дузпа за "Спортинг" (Лисабон), като самоволно се нае с изпълнението и кариерата му в Португалия бе зачеркната.

Реваншът предложи два обрата и се вписа в драмите на турнира, белязали третия квалификационен кръг. "Партизан" започна вихрено и откри чрез Стефан Бабович още в 8-ата минута. Домакините обаче бяха бързо приземени - Съли Муниру изравни още в 11-ата. А в 33-тата "стелистите" дръпнаха в резултата чрез Жугурта Хамрун. Броени минути по-късно гол с глава на Божинов не бе зачетен заради засада.

Малшансът за започналия като титуляр български нападател продължи. Малко след почивката "Партизан" получи дузпа, а за нарушението Варела видя червения картон и остави гостите с човек по-малко. Божинов се нае с изпълнението, но уцели греда.

В 60-ата минута Валери бе заменен. Точно тогава "гробарите" все пак изравниха чрез Марко Йевтович. След само още 9 минути Андрия Живкович за първи път даде аванс на "черно-белите". В даденото от съдията продължение Никола Труич довърши румънците - 4:2.

В следващата фаза продължават още три отбора с българско участие - "Астана" с треньор Станимир Стоилов, ЦСКА (Москва) с Георги Миланов и "Базел" на защитника Иван Иванов. Всички те ще узнаят съперниците си утре.