"Черноморец" постигна изключително важна победа у дома срещу "Славия" в мач от 31-ия кръг на "А" група. В драматична среща "акулите" надделяха с 2:1, след като в по-голямата част от двубоя губеха в резултата, и запазиха реални шансове за оцеляване в шампионата.

Янко Сандански откри за гостите в 28-ата мин, а до средата на втората част не се виждаше как домакините ще се върнат в мача, а с това и в битката за оцеляване в първенството. Само в рамките на две минути (62, 64) обаче Цветомир Панов от "Славия" получи два жълти картона и съответно червен, а "Черноморец" геройски успя да направи пълен обрат след голове на Карлос Фонсека (67) и Милчо Ангелов (80).

Така една от малкото интриги в шампионата - битката за оцеляване между "Черноморец", "Славия" и "Локомотив" София (трите тима ще определят последния, четвърти изпадащ), остана жива. "Железничарите" имат 38 точки, "белите" - 37, а "акулите" са вече с 34.

Жива е и битката за титлата, след като "Лудогорец" направи втора поредна грешна стъпка в "А" група - отново равенство 1:1 и отново срещу пловдивски отбор, този път "Локомотив". След 1:1 с "Ботев" в Разград преди седмица, днес "орлите" направиха хикс и с другия отбор от Града под тепетата. Това бе първа точка за "жълто-черните" след началото на втората фаза на шампионата. Двата отбора се паднаха заедно и за купата, където ще играят един срещу друг на полуфинал.

Първо Върджил Мисиджан изведе гостите напред в 34-ата мин, а в 60-ата домакините изравниха след автогол на Йордан Минев. "Лудогорец" продължава да води в класирането с 66 точки, с осем повече от втория ЦСКА, докато "Локо" Пд е седми с 46.

В мач без значение осмият "Берое" размаза предпоследния "Любимец", но не с любимия на "Любимец" тото резултат 5:0, а "само" с 4:0.

В друг мач без никакво значение вече изпадналите "Пирин" Гоце Делчев и "Нефтохимик" завършиха миролюбиво 0:0.