Професорът от Софийския университет "Климент Охридски" Драгомир Драганов е бил спрян днес от пътна полиция, която установила, че шофира колата си след употреба на алкохол, съобщи бТВ.

Това е станало в района на Киноцентъра. Тъй като е бил видимо пиян, служителите на реда го изпробвали с дрегер, който отчел 2,44 промила. 

От Столичната полиция съобщиха, че между 15 и 15,30 ч. е хванат 65-годишен мъж със същите стойности на алкохол в издишания въздух, но отказаха да съобщят имената на мъжа. По-късно стана ясно, че очевидци на случилото се лично са алармирали служителите на реда, че историкът се качва зад волана на колата си в нетрезво състояние. На мястото е бил изпратен патрул, който да провери сигнала. Професорът е бил задържан в Шесто РПУ и впоследствие го пуснали.

Проф. Драганов е рецидивист в шофирането в нетрезво състояние. Преди две години той беше осъден на пробация, защото пак беше седнал зад волана с 1,6 промила алкохол в кръвта. Съдебното наказание предвиждаше проф. Драганов да се явява два пъти седмично в РПУ. 

По време на окупацията на Софийския университет привързаността на професора към спиртните напитки  беше заснето от ранобудните студенти. Видеоклип показваше как преподавателят в Историческия факултет на СУ се клатушка по коридорите на Ректора видимо пиян. От ръководството на университета тогава не излязоха с категорична позиция.