Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия отдавна повтаря, че в България няма независим енергиен регулатор. И че най-сетне такъв трябва да се създаде.

Точно това обаче всички български правителства, не само сегашното, се правят, че не чуват.
Те са готови да допуснат всякакви санкции от Брюксел, само да не им измъкнат от ръцете Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).Тя се назначава от изпълнителната власт и действа на практика като отдел на Министерството на икономиката и енергетиката.

Европейското законодателство в енегетиката обаче изисква тази комисия да е независима и да решава безпристрастно споровете между индустрията, държавата и потребителите.Българската политическа класа самоотвержено се бори точно това да не се случи. Тя не пуска ДКЕВР. След себе си тя обича най-много нея.

Защо?
Защото ДКЕВР е кранчето за топло и студено на България. Завърташ я наляво – топло. Завърташ я надясно – студено.
Трябва ли да обяснявам, защо това кранче е важен политически инструмент?

Като правиш на електората топло-студено, топло-студено, топло-студено, той постепенно се научава как да гласува. Като кучето на Павлов.
Затова българският политик глоба на Европа дава, но ДКЕВР не дава.
Не може да оставиш такъв деликатен инструмент в ръцете на някакви независими експерти. Това дори не е като да го оставиш на пазарната стихия, защото той е призван и нея да обуздава. 
Да пуснеш ДКЕВР, все едно да пуснеш Европа да се разпорежда в българския Крим – енергетиката. 

Тя остава сфера не само на руски технологии и горива, но и на руски интерес, на който интересите на българските потребители не бива да се пречкат.
Затова, братя и сестри, не ги слушайте какво ви говорят за и против Белене, за и против „Южен поток“. Гледайте ги какво правят с ДКЕВР. Това трябва да е вашата комисия. А те не ви я дават.
Европа ли чакате да я освободи?
 

Ключови думи

Коментари

Глупости

Това е изсмукано от пръсти. Желев е качествен журналист, добър е и на коментари, но този път не му се е получило. Жалко.

Глупости. Независими. Има ли такова животно, институция независима в света. По добре е да се знае от кого зависи, отколкото да е ужким независима и банда "независими експерти" да си пълнят гушите за сметка на мизерията на бълг. народ. АМА ТИ БАЙО ТРЕВОПАСЕН ЛИ СИ, ИЛИ НАС НИ ВЗЕМАШ ЗА ТРЕВОПАСНИ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.