Президентът на ЦСКА Александър Томов обяви, че лицензът на клуба е спасен след изплащането на всички задължения от страна на "армейците“. Бившият политик също така сподели, че скоро големи имена ще си закупят акции на "червените".

"Въпреки трудното начало и безумното наследство (на "Титан" - б.а.) лицензът на ЦСКА е спасен. Имахме три поставени цели, които изпълнихме. Те бяха обезпечение на задълженията към НАП, положителен балансов резултат и изплащане на дължимите суми към физически и юридически лица. Използвахме модерни финансови техники, но и получихме сериозна подкрепа от част от взискателите, които разсрочиха дължимите към тях суми. ЦСКА е с положителен счетоводен баланс и вече е на зелена светлина", разясни Томов.

Босът на "червените" представи Петър и Ивайло Манджукови и Емил Данчев като потенциални купувачи на голям пакет акции. Освен това той допълни, че към ЦСКА имало и "международен интерес", като до конкретни сделки все още не се е стигнало, но все пак се "водят преговори".

"През следващата седмица ще започнат да влизат по-солидни акционери. Смятам, че до края на публичното предлагане ще имаме успешна финална емисия. Още през есента може да организираме голямо акционерно събрание в зала 1 на НДК", обеща идеологът на новото управление в ЦСКА.

Томов се оплака от лошата организация на продажбата на акции в по-малките градове.

"Голяма част от феновете ни са откъснати от акционерството и се оплакват. Те отиват в банките и там им казват, че не знаят за какво става дума. И това си остана една софийска история", допълни президентът на ЦСКА.

Той благодари на привържените на клуба за спасяването на "армейците" от фалит.

"Извършихме велико дело, спасихме един велик клуб. Нямаше как да успеем без феновете, които ни подадоха ръка. Няма да е фатално, ако не продадем акциите, но това не бива да се случва", каза още Томов.