Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британската група "Кингфишър" е в преговори за покупка на акции от френската верига "Мосю Бриколаж", съобщи в. "Монд"

Англичаните вече са собственици на френските фирми "Касторама" и "Брико депо", които са подобни на "Мосю Бриколаж". Това са вид магазини, които у нас навремето бяха наричани "Направи си сам". Сега в България веригата "Мосю Бриколаж" е много добре позната. 

"Кингфишър" възнамерява да купи 41.9 на сто от магазините на франчайз и 26.2 процента от акциите на фамилия Табюр по 15 евро акцията, а след това ще изкупи и миноритарните дялове на същата цена, твърди френският вестник.

Това означава, че "Мосю Бриколаж" се оценява на около 275 милиона евро, включително дълговете.

"След прехвърлянето на собствеността, съществуващата мрежа от магазини на франчайз и дъщерни фирми на "Мосю Бриколаж" ще бъдат запазени и ще им бъдат предложени по-добри условия за търговия", уверява британската група, която претендира, че е номер едно в Европа в бранша.

Със своя пазарен дял във Франция от 12 процента "Мосю Бриколаж" в момента заема третото място в този сектор след "Адео" и "Кингфишър". В края на декември м.г. френската група е имала 809 собствени или дадени на франчайз магазини във Франция и 69 в чужбина.

Вероятно сделката ще приключи през февруари 2015 г.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.