Американски войник застреля трима души и рани поне 16 във военната база "Форт Худ" в Тексас, след което се самоуби, съобщи Ройтерс. Базата стана сцена на подобна кървава престрелка и през 2009 г.

Войникът, който е бил лекуван заради психически проблеми, дошъл с автомобил в базата и започнал да гърми, преди да бъде спрян от военната полиция. Престрелката е продължила между 15 и 20 минути, казва шефът на "Форт Худ" ген. Марк Майли.

Стрелецът след това се самоубил с 45-калибров пистолет.

Според служители по сигурността атентаторът е идентифициран като Иван Лопез и стрелбата не е свързана с терористичен акт.

Майли отказал да потвърди личността на стрелеца докато не бъдат уведомени неговите роднини. Всички убити и ранени са военослужещи.

След инцидента американският президент Барак Обама коментира пред репортери в Чикаго, че е "съкрушен" защото се е случил пореден инцидент във военна база.

Стрелбата, която е третият подобен инцидент във военна база от 6 месеца насам, започнала в 4:30 ч местно време (23:30 в сряда вечерта българско).

Полицаи отцепили района и предупредили хората да затворят вратите и прозорците, докато на мястото на събитието се изсипали десетки полицеиски коли и линейки, показват тв репортажи от мястото на събитието.

В същата база, където се подготвят войници за мисии в Ирак и Афганистан, през 2009 г. бившият военен психиатър Нидал Хасан застреля 13 души и рани още 32-ма. По време на атаката Хасан крещял на арабски "Аллах е велик". В момента той е осъден на смърт и чака изпълнението на присъдата си.