Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 9 септември БСП-Кърджали ще започне да събира подписка за иницииране на местене референдум за отделяне на града в самостоятелна община. Това каза пред Клуб Z Георги Кючуков, лидер на местната структура.

"9 септември за нас винаги е символична дата. В случая обаче има още един символ - на 9 септември 2013 г. бе открит прохода "Маказа", обясни Кючуков.

Идеята на референдума е от сегашната община да се обособят две - Кърджали-град и Кърджали-селска община, в която да влязат околните села. По този начин градът няма да бъде бастион на ДПС. Според Кючуков движението е трета политическа сила в самия град, но е първа в общината заради гласовете от селата.

Инициатива за такъв референдум бе дебатирана и в общинския съвет. Тя обаче бе отхвърлена от мнозинството на ДПС. Инициативата бе подкрепена и от общински съветници от ГЕРБ.

Сега обаче герберите са скептично настроени към референдума. Пред Клуб Z Цвета Караянчева, която депутат от ГЕРБ и е от Кърджали обясни, че този референдум само ще консолидира електората на ДПС.

"В град Кърджали има 40 000 избиратели. От тях само 3 хил. гласуват за ДПС. С гласовете на околните села избирателите на движението стават 18 хил", поясни Караянчева.

И изтъкна, че когато кампанията се етнизира от останалите партии дори турци, които не гласуват за ДПС се активизират и гласовете за движението стигат до 25 хил. Според Караянчева по-важното е всички партии, освен ДПС, да убедят избирателите да ги подкрепят и движението да няма мнозинство в общинския съвет. Тя смята, че има още една причина за това, че БСП започва подписката за референдума на 9 септември. А именно - да съвпадне тя с предизборната кампания, защото социалистите нямат други послания.

"Хората в Кърджали са на различно мнение. Те много добре знаят какво искаме ние", убеден е обаче Кючуков.

Ключови думи

Коментари

мони

А ДпС какво каза?! Агентите и тролчетата още не са получили указания! Айде "Стоев" с многото никове...

ллеле

леле майко - и георги Кючуков и Милко Багдасаров яко са полудели в Кърджали. ДРУГАРИ, ако искате обособете само вашите улици като ГРАД и пак ще загубите изборите. Проблемът на БСП е точно 9 септемврийски - още не са разбрали, че Революцията победи, фашистите ги изтребихме, а турците подкрепят БКП повече и от ДПС.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.