Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мая Манолова е новият омбудсман. Това стана ясно от проведения днес таен вот в парламента.

129 депутати подкрепиха социалистката Манолова, а 82 - Пенчев. Недействителните бюлетини са 12.

"Благодаря на всички, които ме подкрепиха за увереността, че ще бъда ефективен и достоен защитник на гражданите. Благодаря и на тези, които не ме подкрепиха, това е предизвикателство за мен да бъда добър омбудсман. Парламентът ще ми липсва, ще ми липсва страстта на парламентарната битка. Ще ми липсвате и вие, може би и аз ще липсвам на някои от вас. Но ние не се разделяме за постоянно. Омбудсманът има работа и в парламента", каза Манолова, след като изборът и бе обявен официално.

Макар да е избрана вече за омбудсман, тя първо ще трябва да напусне БСП и НПО-тата, в които членува, преди да положи клетва. А влиза в длъжност когато приключи мандатът на Константин Пенчев - 20 октомври.

"Една от първите ми срещи ще бъде с г-н Пенчев, защото в институцията трябва да има приемственост" отбеляза Манолова пред журналистите, които я чакаха след словото й в пленарната зала.

Манолова обаче не бързаше, здрависа се с почти всички народни представители, дори си направи селфи с някои от колегите си от БСП.

Пред медиите тя призна, че ще й липсват и журналистите в парламента, но отбеляза, че няма незаменими хора, и че нойк ще дойде на нейно място.

"Убедих се, че в България в този момент хората има най-много нужда от институционална защита," каза още тя.

И допълни, че ще продължи да бъде критична към управляващите, но не като партийна опозиция, а като омбудсман, в защита на гражданите.

На мястото на Манолова в парламента се очаква да влезе Иван Ибришимов, втори в листата на БСП в Кюстендил.

Очаквайте подробности!

Ключови думи

Коментари

Егаси тройната коалиция! Царят е заменен от генерала...

iskam

Настоявам всички народни представители подкрепили тази женичка да обявят колко високи морални качества има и какви заслуги има другарката комунистка мая манолова!!! Защото е записано така: Омбудсманът на Република България се избира от НС за срок от 5 години като след изтичането на мандата му е възможно той да бъде преизбран най-много още веднъж. За омбудсман могат да бъдат избирани лица, които са български граждани, имащи висше образование, високи морални качества и заслуги

дедовият

всички сме с морални качества до доказване на противното.

pozor

kak e vazmojno moshenik - imam predvid Kostinbrod - da bade posrednik za chestno reshavane na sporove mejdu grajdanite i darjavata, vse edno valchiza da pazi stadoto. E ne sme hora...

Изумен

Извинявайте, ама това е пълна подигравка! Пак има някаква договорка! И пак някой нещо е купил и продал или няой някого е компенсирал. Искам да знам с какъв мотив хора от ГЕРБ или РБ са гласували "за", защото при 129-те гласували няма как да няма и от тях!

Арменсикя поп

Е може ли такива безобразия, ден след ден и по цял ден творят идиотщини! Какви десни, какви реформатори! Дайте ни ги поименно! Мая - защитник. Че тя при Орешарски и при Станишев не беше толкова високопоставена!

кирил

Това е краят на този парламент!!!!

пчеличката мая

пчеличката мая се уреди.

DogWoman

Още един "исторически компромис", предполагам?? Да се отървеш от някого, като го направиш омбудсман - само в България! "Омбудсман" не беше мръсна дума, сега и тя стана.

Деян

Позор! Трижди позор за тези народни представители, които гласуваха за нея. Абе, то какво ни е наред, та и омбудсмана ни да е читав. По някаква случайност такъв беше Пенчев. Не го изтърпяха. Той беше като хвърлен в блатото камък. А това означава раздвижване на пластовете - нещо от което привържениците на позорното статукво, в което се намираме се ужасяват.

Развеселен

Бях за Пенчев - достоен човек. Но се знаеше, че ще е Мая. Дано на новият си пост тя достигне нивото, на което за съжаление не беше като депутат. Успех!

Charley

Ако не иска да бъде непрекъснато разочарован, време е на следващите избори народа да спре да гласува.

ЯКО ЯДОСАН

Поредният абсурд!Възможните обяснения за него са много,но едва ли някога ще научим кои са истинските!Да сравняваш К. Пенчев с М. Манолова,е все едно да сравниш например Лех Валенса с Гьобелс! Има обаче една новина,която някои считат за добра: около "ПОзитано"20 и около парламента,се е появило въздушно течение от въздишките на отървалите се от тази напаст. Гоце,Таня,Румен,Ивайло,Мая.....ха познайте кой ще е следващия? Не ви ли напомня това за приказката за плъховете и потъващия кораб? Страстната лява политичка Мая,се отказва от политиката! И заяви,че ще бъде непримирима срещу неправдите /ами ако са по анонимни сигнали?/и ще жили виновните! Само дето нямаше грамотен водещ да я светне,че когато трудолюбивите пчелички ужилят някого -умират!

Ами да , защо я сложиха тая. Трябваше Фидосова да сложат - видна гербаджийка, ами що не сложат Цветанов - че не мога да му преброя делата на наглеца, а може и Калфин - сега като изсра ГОЛЯМАТА пенсионна реформа, дето всички "умици и красавици" и "безплатни" протестъри, ще си я ползват със здраве, може и защитник вече да стане. Айде да не продължаваме, че да не осъмнем. А да, да не забравим РИФОРМАТОРИТЕ, като почнем от комунистическата снаха(дето закри половината АЕЦ) и стигнем до недоразумението - военен министър. Всички тези са толкова по-достойни, че изобщо няма съмнение. А най добре ще е да се смени политическата система. Да обявим БОКО за цар, на всеки "умник" и "красавец" да дадат една аристократична титла (вместо някви 50 лв.) и да се свършва.

Гняв

Няма такъв цинизъм, поредният опит за подигравка с целия български народ.

Макар да ми е трудно, все пак трябва да честитя на БСП.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.