Треньорите на "Левски" и "Литекс", съответно Стойчо Стоев и Любко Петрович, понесоха солидни глоби заради прекалено показното използване на мобилни телефони по време на дербито между двата отбора в събота на "Герена" - 2:2. Наставниците бяха наказани от дисциплинарната комисия на БФС да не водят отборите си за по един мач от скамейката. Това ги прати на трибуните, а двамата диктуваха указания оттам.

Според футболния дисцип обаче това е ставало неправомерно.

"Левски" е глобен с 2000 лева за "ползване на електронни устройства". Отделно помощник треньорът Елин Топузаков този път е наказан за един мач и 500 лв. Отделно е "дежурната" за "Левски" санкция за пиротехнически средства и хвърлени предмети - общо 1800 лв. Това прави 4300 лв. общо към БФС още от първото домакинство за новия сезон. Тук не слагаме още 300 лв. заради червения картон на Веселин Минев, който ще пропусне един мач.

"Литекс" надскача съперника си по глоби - 4500 лв. Този сбор се формира от следното: по 2000 лв. за "ползване на електронни устройства" и на Любко Петрович за друго провинение на сърбина. Плюс 500 лева и един мач извън скамейката на сметката на кондиционния треньор Гуидо Баур.

Резултатът от двубоя е равен, а глобите - почти еднакви.