Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Посланиците на НАТО започнаха днес в Брюксел консултации за положението на по сирийско-турската граница по молба на Турция.

Последната поиска консултациите съгласно член 4 от договора на североатлантическия пакт, който позволява страна-членка да направи това, ако види заплаха за нейната териториална цялост, сигурност и политическа независимост, каза генералният секретан на НАТО Йенс Столтенберг.

Ходът на Анкара следва самоубийствен атентат в югоизточния турски град Суруч, в който бяха убити 32 души. В следващите дни Турция струпа войски по границите си със Сирия и Ирак и започна въздушни удари по лагери на Ислямска държава и на Кюрдската работническа партия (ПКК) в крайграничните територии на Сирия и на Ирак.

В Анкара президентът Реджеп Тайип Ердоган каза, че мирният процес с ПКК не може да продължи и че прокуратурата трябва да свали имунитета на политиците свързани с "терористични групи".

Зона за сигурност в северна Сирия, за която Турция и САЩ преговарят, ще позвола 1,7 милиона сирийски бежанци в Турция да се върнат в страната си, каза Ердоган.

Ключови думи

Коментари

"Зона за сигурност в северна Сирия ще позволи 1,7 милиона сирийски бежанци в Турция да се върнат в страната си, каза Ердоган" Евала, но какво ще стане с клетите кюрди, не ми се мисли. Добре че в НАТО има принципни положения, и че няма скрито-покрито.

Piro

Американците въоръжават кюрдите да се бият срещу ISIS пък те за какво друго ще ползват оръжието не им пука ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.