Прокуратурата внесе в Софийски градски съд коригирания обвинителен акт срещу бившия зам.-шеф на парламента Христо Бисеров. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На 5 май 2015 г. Софийски градски съд прекрати съдебното производство срещу Христо Бисеров и го върна на прокуратурата за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част.

На 9 април Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу  Бисеров. Той бе предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери (чл.255 ал.3 вр. с ал.1 от НК), за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление (чл. 251 ал.1 вр. с чл. 26 от НК) и за затаяване на истина в писмена декларация по чл. 4 ал. 2 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата ( чл. 313 ал.1 от НК).

Спрямо Христо Бисеров е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 25 000 лева. Наложена му е забрана да напуска пределите на страната. Софийският градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и на доведения му син Ивайло Главинков. Това стана по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. В иска се претендират и сумите, които съпругата му Мария Бисерова е дала назаем на сина си Ивайло Главинков, както и суми от прехвърлянето на акции от търговски дружества от Мария Бисерова, суми от продажба на автомобил и сумите, които двамата съпрузи са внесли по две сметки и лихвите по тях.