"Левски" и "Литекс" направиха пореден вълнуващ и запомнящ се мач - 2:2, във втория кръг от "А" група. Резултатът е справедлив, но нямаше да е незаслужена победа за всеки един от двата отбора.

"Сините" поведоха още в 5-ата минута чрез Божидар Краев, който наказа грешка в защитата на "оранжевите". Последваха два пропуска за домакините от чисти позиции. В 36-ата минута Данило Асприля вкара страхотен гол, който не бе зачетен, тъй като съдиите не видяха, че топката премина голлиния с пълния си обем, след като разтресе напречната греда. 

Все пак "Литекс" изравни в 40-ата минута, когато Рафаел Перес прониза мрежата този път след гаф в синьо. Стигна се до напрежение в ложата на стадион "Георги Аспарухов" заради бурно изразена радост на спортния директор на "Литекс" Стойчо Стоилов. Той удари по предпазното стъкло и предизвика гнева на левскарите в сектор "В".

Стигна се до екшън и край терена - на излизане на двата отбора за почивката. След това съдията Таско Тасков вдигна два жълти картона.

В 52-ата минута Арсенио Нунеш с индивидуална акция даде преднина на ловчанлии. "Литекс" обаче не успя да удържи дълго аванса си, пореден красив гол в срещата заби Роман Прохазка в 60-ата. Екшънът на терена не спря - в 71-ата минута Веселин Минев бе изгонен с втори жълт картон. Парадоксално обаче "Литекс" не потърси победа, а подходи предпазливо. В 90-ата минута с човек по-малко останаха и гостите - по-рано под душовете отиде Кристиян Малинов.

И двата отбора бяха лишени от старши треньорите си Стойчо Стоев и Любко Петрович, които заради наказания даваха указания по мобилните си телефони от ложата.

В друг мач днес, доста изненадващо, новакът "Монтана" разгроми "Ботев" (Пловдив) с 6:0 и вече има четири точки, колкото и "Литекс".

Останалите двубои са в неделя и понеделник.