Тази нощ в 0:08 часа на телефон 112 е бил подаден сигнал за горящ автомобил в столичния квартал "Гео Милев". Пристигналите огнеборци са потушили пожара, но автомобилът е изгорял напълно.

"Около 12:20-12:30 при автомобила е слязла и г-жа Шикерова и е станало ясно, че автомобилът е управляван от нея", съобщи пред бТВ директорът на столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Ивайло Спиридонов.

Самата Генка Шикерова е разбрала от съседи за инцидента. 

"Запалиха ми за втори път колата. Важното е, че сме здрави", бяха първите й думи в студиото на бТВ.

Експертите й казали, че палежът е умишлен. Цялата кола е била залята откъм тавана и всичко се е стекло надолу.

"В момента, в който погледнах колата, тя не се виждаше. Беше много добре полята", допълни Шикерова.

Чувствам се зле, призна водещата.

През септември по абсолютно същия начин през нощта изгоря и предишният автомобил на Генка Шикерова. Повече от 6 месеца по-късно разследването няма резултат. 

"Доста мероприятия бяха извършени, но не сме стигнали до положителен резултат и не стигнахме до физическия извършител", каза Ивайло Спиридонов.

Генка Шикерова сподели, че е получила писмо от прокуратурата, с което е уведомена, че разследването е прекратено.

Палежът на автомобила на журналистката от бТВ бе отбелязан от редица правозащитни организации като посегателство срещу свободата на словото.

"Репортери без граници" посочиха случая като една от причините за свличането на България до 100-тно място в класацията по свобода на словото. Липсата на адекватна реакция на разследващите бе отбелязана и в годишния доклад за състоянието на човешките права на Българския хелзинкски комитет.